Annons:

Duo satsar på bar och kök -

Kim Eriksson och Evelina Schager har tagit över hyreskontraktet i lokalen vid torget i Gamleby och kommer snart bedriva restaurangverksamhet där. Foto: Privat

Duo satsar på bar och kök - "Det behövs något mer i Gamleby"

Nu står det klart att det blir restaurangverksamhet i lokalen vid torget i Gamleby igen. I mitten av januari hoppas Evelina Schager och Kim Eriksson att dörrarna till nya Gamleby´s Bar & Kök ska slå upp. 
– Det behövs något mer i Gamleby, säger Evelina om satsningen som kommer innefatta både lunch, à la carte, gatuköksmeny och förhoppningsvis sportvisningar.

Annons:

Lokalen vid gamla torget i Gamleby har stått tom sedan Resaturang Torget 1 slog igen förra året, men nu börjar det sjuda av aktivitet i byggnaden igen. Lokalen har fått en ny hyresgäst, och det är vännerna Evelina Schager och Kim Eriksson som är i full gång med att starta upp sin nya verksamhet Gamleby´s Bar & Kök. Under andra halvan av januari tror duon att allt ska vara redo för servering. 

Dagens lunch, à la carte på kvällar och helger, men även pizza och enklare gatuköksmeny planerar vännerna för. 

– Det ska finnas något för alla att äta, säger Evelina Schager. Både enklare mat och lite finare. Dessutom håller vi på och kollar på avtal för att visa sport. Något sådant ställe finns varken i Gamleby eller i Västervik så vi tänker oss en liten sportdel där vi kan visa fotboll och hockey. Jag tror folk tycker det är jätteroligt att komma ned utan att behöva äta. Bara ta något att dricka och se en match, förklarar hon. 

”När möjligheten kom tänkte jag att jag skulle köra”

Evelina har lång erfarenhet av restaurangbranschen. 

– Jag läste hotell och restaurang på gymnasiet och har jobbat på restaurang nästan alla mina yrkesverksamma år. Sedan skolade jag om till barnskötare för fem år sedan, och har trivts bra inom förskolan. Men jag har saknat serviceyrket lite och sagt att jag vill göra något sådan här. När möjligheten kom så tänkte jag att jag bara skulle köra.

Hon ville dock inte göra det på egen hand. 

– Det är alltid lättare när man är två, och jag funderade på vem jag skulle vilja göra det här med och ställde frågan till Kim. Han är min sambos barndomskompis. Han ville såklart!

Någon större renovering av lokalen behövs inte för att driva verksamheten. 

– Det är fördelen. Det är en trevlig lokal i skicket som den är. Men så vill man såklart sätta sin egen touch på den, men det blir med enklare medel till att börja med. 

Vad tänker ni om att starta i ekonomiskt oroliga tider som dessa?  

– Det har så klart varit det största frågetecknet. Men jag känner mig trygg med att vi arrenderar av Martin Krüger. Jag har jobbat för honom flera år innan, så jag känner honom ganska väl och hoppas att vi kommer ha ett bra samarbete. Det är ju en fördel att hyra och slippa köpa lokal och ta lån. Det är därför vi vågar. Sedan tänker vi att när tiderna är som de är och folk inte reser så mycket så är det kanske saker som att gå ut och äta som man kan unna sig i stället!

När öppnar ni? 

– Planen är att öppna andra halvan av januari. Det är lite förarbete som ska göras, och vi hoppas att alla avtal och tillstånd blir klara i tid!

Vad har ni fått för reaktioner från Gamlebyborna? 

– De jag har pratat med är positiva och vi har fått många lyckönskningar. Jag tror folk är positiva. Det behövs något mer i Gamleby. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt