Annons:

Medborgare vill att stråk rustas upp av kommunen

En person skriver i ett e-förslag att stigen mellan Tjustgården och djurkyrkogården ska förbättras så att fler kan komma ut i naturen och se på fåglar och andra djur.

Medborgare vill att stråk rustas upp av kommunen

Det finns en upptrampad stig bakom Tjustgården mot djurkyrkogården, en stig som fler kunde använda om den stigen breddades och asfalterades, skriver en person i ett e-förslag till kommunstyrelsen i Västervik.

Annons:

I skogen mellan djurkyrkogården och det särskilda boendet Tjustgården finns idag en upptrampad stig. En person anser att den stigen ska förbättras så att fler kan använda den stigen samt att det görs plats för stolar och bord så att fler äldre kan uppleva naturen på när håll. I ett e-förslag till kommunstyrelsen skriver personen vilka förbättringar som skulle kunna genomföras.

- Det är många som använder den för att ta sig mellan hem, jobb och aktiviteter. Tyvärr kan man inte gå med rullstol/rullator då det är mkt stenar och ojämn yta. Mitt förslag är att asfaltera och sätta ut lite bord så man kan ta med brukare och ta en fika i den härliga naturen. Och de som är gående skulle själva kunna gå dit och njuta när de vill. Där skulle man kunna lyssna/titta på fåglar, ekorrar, rådjur och njuta av hela skogen. Att bara sitta och lyssna i naturen är positivt för kropp och själ.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt