Annons:

Privatpersonens önskemål:

En person föreslår att det byggs en hundrastgård i Stadsparken. Foto: Bixpay

Privatpersonens önskemål: "Bygg en hundrastgård i Stadsparken"

Det saknas en hundrastgård i de centrala delarna av Västervik, skriver en person i ett e-förslag till kommunstyrelsen i Västervik och föreslår att den ska byggas i Stadsparken. Förslaget har på kort tid fått många underskrifter från människor som gillar idén.

Annons:

För att kommunstyrelsen ska ta upp ett e-förslag och behandla det på sina sammanträden varannan vecka, krävs det att e-förslaget får minst 20 namnunderskrifter. Det har det senaste e-förslaget fått med råge, att det byggs en hundrastgård i Stadsparken.

- I många städer finns idag hundrastgårdar i parkerna där man kan släppa lös sin hund, men inte i Västervik. Stadsparken är mycket välbesökt och omtyckt, och största delen av parken utnyttjas på olika sätt. Vid ingången till Stadsparken från Storgatan finns dock till höger ett område som idag är i stort sett oanvänt och som redan har staket till tre fjärdedelar. Det skulle kunna vara ett utmärkt ställe för en hundrastgård, helst med en sluss (dubbelstaket med utrymme emellan), skriver personen i sitt e-förslag.

På kort tid har redan 29 personer skrivit under, vilket visar på att det finns ett stort intresse för att det byggs en hundrastgård i Stadsparken i Västervik. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt