Annons:

HAN BLIR NY TEATERCHEF PÅ ALV:

Nicholas Lindström tillträder tjänsten som teaterchef på ALV. Foto: Ossian Mathiasson

HAN BLIR NY TEATERCHEF PÅ ALV: "CIRKELN ÄR SLUTEN"

Astrid Lindgrens Värld har fått en ny teaterchef. Det är 46-årige Nicholas Lindström som har tackat ja till tjänsten.
– Det blir lite som att komma hem. Jag började som skådis 2001, berättar han.

Annons:

Nicholas Lindström började som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld 2001. Har han bland annat spelat Kling och Klang, Karlsson på Taket och Anton, Emils pappa, på ALV. 

Efter sin tid som skådespelare blev han regissör i parken. De senaste 13 åren har han arbetat med utvecklingsfrågor och senast varit design- och utvecklingschef.

Han fick frågan för en dryg vecka sedan och har nu tackat ja till jobbet som teaterchef.

– Jag är överraskad själv över hur snabbt det har gått. Vi pratade om det första gången förra måndagen, men det är jätteroligt såklart. Teateravdelningen är en otrolig avdelning som producerat kvalitet väldigt länge. Det är en ära att få vara en del i det. För mig blir det lite som att komma hem. Cirkeln är sluten på något sätt och jag ser fram emot det här oerhört mycket, berättar Nicholas Lindström.

Vad var det som fick dig att hoppa på jobbet?

– Dels handlar det om chansen att fortsätta utvecklas som chef och ledare, dels att få vara en del av den här kvalitativa produkten som teatern på Astrid Lindgrens Värld är. Kvaliteten är otrolig hög och det är något som vi alla i Vimmerby ska vara stolta över.

"Ser jättebra ut"

Nicholas Lindström tillträder den nya tjänsten på måndag. 

– Den största utmaningen är att jag jobbat med byggprojekt i 13 år. Det blir en omställning mentalt eftersom det är helt andra typer av frågor och vägval. Men det ska bli jättespännande. 

Under säsong har ALV 100 till 130 anställda på teateravdelningen. 

– Fast anställda är ett tiotal. Ryktet, speciellt inom teatersverige, har blivit bättre och bättre. Det är tack vare avdelningen och vad tidigare chefer gjort. Vi får fler och fler meriterade sökanden till våra tjänster, så den biten har blivit enklare och enklare. Sedan är det en utmaning med vissa andra typer av tjänster, precis som det är för hela samhället. Vimmerby ligger ganska långt bort och det rör sig om säsongsjobb. Det är en jätteutmaning. 

Hur är läget inför den här sommaren?

– Det ser jättebra ut. Alla roller är tillsatta och vi har barnaudition nästa helg. Det mesta är på banan. Om jag ska prata om mitt tidigare jobb, så har vi flera stora byggprojekt som är på gång också. Vi tror på ett kanonår. 

"Spelar skjortan av de vuxna"

Nicholas Lindström säger att han är imponerad över hur många duktiga och talangfulla barn det finns i trakten. 

– Jag minns från min tid på teateravdelningen att det är ganska lätt att hitta bra barn i bygden. Det finns jättemånga begåvade barn i trakten. Ofta kan de spela skjorta av de vuxna, oavsett om de spelat på Stadsteatern i Stockholm eller inte. 

Hur ser du på framtiden?

– Gör vi inte bort oss fullständigt, just när det gäller skådespelare, tror jag att vårt rykte bara kommer bli bättre och bättre. När det gäller alla andra tjänster tror jag det fortsatt kommer vara svårt. Det märker vi på alla våra avdelningar.

Är du beredd att hoppa in själv som skådespelare i sommar om det krävs?

– Skulle det krävas, då har vi gjort något stort fel, säger han och skrattar:

– Men jag är redo, även om det var länge sedan jag var Kling eller någon annan i parken.

Lena Möller, marknads- och försäljningschef på ALV, är glad över att Nicholas Lindström tackat ja till jobbet. 

– Vi är väldigt glada över att ha tillsatt en ny teaterchef, säger hon. 

Thomas Green kommer vara tillförordnad design- och utvecklingschef.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt