Annons:

  • Drömde om inomhusgokart – nu har Fredrik öppnat två hallar inom ett år

    Fredrik Harai har länge dröm om att öppna en gokarthall. Nu har han öppnat två, I Oskarshamn och Västervik, inom loppet av ett år. Foto: KartCenter

  • Drömde om inomhusgokart – nu har Fredrik öppnat två hallar inom ett år

    Tanken är inte att konkurrera med den etablerade gokarten i Västervik, utan att komplettera med inomhusalternativ. Foto: KartCenter

Drömde om inomhusgokart – nu har Fredrik öppnat två hallar inom ett år

Fredrik Harai har länge drömt om att starta upp och driva en inomhusgokarthall. I december 2021 öppnade han KartCenter i Oskarshamn, och redan i augusti öppnade en filial i Västervik med inomhusbanor och café på Lysingsvägen. 
– Det har varit en dröm, säger Fredrik om öppnandet.

Annons:

Ägaren Fredrik Harai ser inte etableringen som konkurrens med den redan etablerade utomhusgokarten i Västervik. 

– Jag har inte öppnat för att konkurrera med dem. Vi har inga utomhusbanor, men hos oss kan man köra när det är dåligt väder! Det kan vara skönt på sommaren också när det är för varmt ute. 

Etableringen i Västervik gick undan, berättar Fredrik. 

– Vi öppnade för ett år sedan i Oskarshamn, och sedan kom vi i kontakt med Rickard på Welux och tänkte att det här kan bli en riktigt bra satsning i och med närheten till Lysingsbadet, och att det redan finns andra aktiviteter som padel i området. Det var väldigt enkelt att jobba tillsammans, så det gick fort. Vi skickade in bygglovsansökan i juni, och i augusti öppnade vi. 

Hur har första halvåret varit? 

– I Oskarshamn har vi haft kunder från första start, men Västerviksborna är lite segare. Jag vet inte vad det beror på. Men anledningen till att vi öppnade var just Lysingsbadet, så vi är förväntansfulla inför sommaren. I somras öppnade vi för sent och missade turisterna. Men vi hoppas såklart att fler Västerviksbor börjar hitta hit också och inser att det finns en inomhushall. Det är en rolig aktivitet för alla, från 8 år. Vi har både kunder som är 8 år, och 80-90 år. Det är häftigt!

Hur kommer det sig att du satsar just på inomhusgokart? 

– Jag är ifrån Dalarna, och har en vän som också äger en gokarthall där. Jag har alltid tyckt att det varit jätteroligt. Sedan flyttade jag till Oskarshamn direkt efter skolan, och tänkte att man skulle kunna öppna något här. Men det tog många år att få bygglov, så det hamnade lite på is. Sedan har jag drivit andra bolag, men fick till slut i gång det här. Det har varit en dröm, och jag tycker det är en rolig aktivitet som alla gläds av. Jag skulle säga att 99,9 procent av alla går härifrån med ett stort leende!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt