Annons:

Vill se att lärare premieras för vidareutbildning -

Ett e-förslag om att se till att lärare belönas och får bättre betalt när de vidareutbildar sig har inkommit till kommunen. Foto: Arkivbild

Vill se att lärare premieras för vidareutbildning - "Stor egen insats på sin fritid"

Lärare som arbetar på sin kompetensutveckling genom att vidareutbilda sig måste premieras på ett sätt så det syns i lönekuvertet. Det menar en kommuninvånare som skrivit ett e-förslag om saken. 
”När medarbetare på eget initiativ och med stor egen insats på sin fritid t.ex. läser in ytterligare relevant ämnesbehörighet via exempelvis lärarlyftet eller på annat sätt måste det premieras av skolan, ”skriver personen. 

Annons:

Förslagsställaren menar att lärare som vidareutbildar sig höjer kvaliteten på undervisningen och hjälper till att fylla behovet av ämnesbehöriga lärare. Inför löneförhandlingar varje år bör kompetenshöjning beaktas i en egen process, bredvid den där lärarens arbetsinsats bedöms. 

”Sammanfattningsvis måste det finnas speciellt ekonomiskt utrymme i budgeten för rektorer att kunna besluta om att kompetensutveckling ska kunna premieras, allt i syfte att få lärare att utvecklas, avslutar förslagsställaren.

E-förslaget som kom in till kommunen för några dagar sedan i skrivande stund 16 röster. Förslag som får 20 eller fler röster garanteras att tas upp av berörda politiker och besvaras. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt