Annons:

HELA SIMHALLEN STÄNGS – BAKTERIEN HITTAD PÅ FLER STÄLLEN

Det är slutbadat i Västerviks Simhall tills vidare. Genrebild. Foto: MostPhotos

HELA SIMHALLEN STÄNGS – BAKTERIEN HITTAD PÅ FLER STÄLLEN

I slutet av mars upptäcktes bakterien legionella i leklandet i Västerviks Simhall. Nu har bakterien upptäckts på flera andra ställen – och hela anläggen kommer att stängas tills vidare. 

Annons:

Det var i mars som anläggningen valde att stänga leklandet efter att man hittat legionellabakterier där. I samma veva inleddes en grundlig provtagning i hela simhallen och idag kom resultatet. Leginella har hittats på flera andra ställen, bland annat i två duschrum. 

Nu kommer hela anläggningen stängas tills vidare.  

– Det innebär att stora delar av simhallen nu behöver saneras och tyvärr kommer det inte att gå att ha anläggningen öppen under tiden som saneringen pågår. Just nu vet vi inte exakt vilka åtgärder vi behöver göra, hur snabbt de kan genomföras och hur snabbt vi kan få testresultat efter saneringen. Troligen kan vi inte öppna igen förrän vi har fått nya testresultat som visar att legionellan är borta från våra lokaler, säger Heléne Lambertsson, områdesansvarig på Västerviks Simhall.

Legionellabakterier kan ge legionella, också kallat legionärssjuka, vilket är en svår variant av lunginflammation som inte smittar mellan människor. Smittan sprids genom att andas in små droppar med förorenat vatten och legionella behandlas med antibiotika. Ibland kan sjukhusvård behövas. 

Vanliga symtom är hög feber, huvudvärk, muskelvärk, svårigheter att andas och diarré. En förutsättning för att bli sjuk är att man fått ned bakterierna i lungorna. Att dricka vatten kan inte ge legionella. Från att man blivit smittad tar det fem till sex dagar tills man blir sjuk.

Mer om sjukdomen kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt