Annons:

LÄGET LJUSNAR FÖR ÅBRO – ÖLTILLVERKNINGEN IGÅNG IGEN

Åbro Bryggeri har stått stilla och inte kunnat producera eller leverera någonting efter attacken i fredags. Nu meddelar Henrik Dunge att produktionen är igång. Foto: Simon Henriksson/Pressbild

LÄGET LJUSNAR FÖR ÅBRO – ÖLTILLVERKNINGEN IGÅNG IGEN

Åbro Bryggeri utsattes för ett dataintrång som stoppade all verksamhet i fredags. Nu, sju dagar senare, har läget ljusnat. 
– Vi har dragit igång bryggandet av öl, säger vd:n Henrik Dunge. 

Annons:

Åbro Bryggeri i Vimmerby utsattes på långfredagen för en så kallad ransomware-attack, en form av dataintrång, som slog ut hela företagets verksamhet. Efter en vecka med idogt arbete för att komma igång och återstarta produktionen kommer Åbros vd Henrik Dunge med glädjande besked på torsdagseftermiddagen. 

– Läget börjar äntligen ljusna. Vi har fått igång vår processdel och startar igång del för del i bryggeriet. Nu är brygghus och filtrering igång och vi har dragit igång bryggandet av öl. Det är mycket positivt, säger Henrik Dunge. 

"Börjar se en ljusning"

Det som just nu inte fungerar är lagerstyrning och försäljning. 

– Vi håller på och städar upp och startar om de andra delarna. Förhoppningsvis börjar vi se en ljusning på det också, säger Henrik Dunge. 

När tror du att verksamheten kan vara igång för fullt? 

– Svårt att säga, men jag vet förhoppningsvis mer under eftermiddagen. 

Åbro Bryggeri har förlorat stora belopp och det finns kunder som inte har kunnat få sina leveranser på grund av att produktionen har legat nere. 

– Några kunder har säkert ganska dåligt med öl och några kunder fick leveranser tidigare under förra veckan och i början på den här veckan eftersom det redan låg ute på våra terminaler. 

"Det rullar på"

Henrik Dunge berättar vid 16.30-tiden att allt fler pusselbitar har fallit på plats under eftermiddagen. 

– Det rullar på och vi ser positivt på att verksamheten kommer igång sakta men säkert. Vissa saker tar längre tid än vad vi hade räknat med. Det är brandväggar och prylar som ska acceptera varandra. Vår växel är igång så nu är det möjligt att ringa in till bryggeriet, säger Henrik Dunge.

Finns det någon prognos för när verksamheten kan vara igång?

– Det kan jag inte säga något om, men jag kan ha mer information i morgon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt