Annons:

Så går ALV:s tankar kring ett eget hotell

Ett eget hotell ligger inte så långt fram i ALV:s visioner och planer just nu, säger vd Joacim Johansson. Foto: Simon Henriksson

Så går ALV:s tankar kring ett eget hotell

Ett eget hotell i Astrid Lindgrens Världs regi har varit uppe i omgångar och oroat andra boendeanläggningar i trakten. Hur går deras tankar kring den heta frågan nu?

Annons:

– I dagsläget, i våra visioner och stora planer, finns det inte med. Men vi har inte helt släppt det om man säger så. Min uppfattning är att vi som stad har svårt att matcha ett stort hotellbygge. Det är min uppfattning, även om vi inte har släppt det helt. Det är inte något vi jobbar med rent projekteringsmässigt. Det skissas på att bygga om miljöer, nya karaktärer och nästa boendeetapp, men det skissas inte på hotell, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

ALV har storsatsat på sina gästboenden i den "Lilla staden" och inviger i början av juni nästa etapp. Efter det har ALV en boendekapacitet på totalt 1 500 bäddar.

Trots de senaste årens stora boendesatsningar upplever Joacim Johansson att oron från andra boendeanläggningar lagt sig.

– Det har verkligen lagt sig. Micael Glennfalk (Björkbacken) och jag hade flera diskussioner för ett antal år sedan, där han menade att vi skulle knycka alla gäster. Så har inte blivit fallet och jag tror på att affärer drar affärer. Med mer utbud väljer fler att stanna här. Det vi kan ha gjort är att vi har tagit någon övernattning från Linköping, Eksjö eller Gamleby skulle jag tro. 

Ny infart inte het fråga

Inte heller en infart från riksväg 23/34 verkar vara särskilt högt på agendan. 

– Senaste tiden har det inte diskuterats så mycket. 

Han säger också att det förra året aldrig uppstod särskilt mycket köer från Västervikshållet och bort mot parken.

– Det är när vi kommer upp i enstaka 10 000 besökare-dagar som det blir tajt. Håller vi oss kring mellan 7-8 000 besökare blir det inga jätteköer. Vi jobbar med det hela tiden och har ändrat lite på parkeringen och sådär. 

Är det en död diskussion kring infart från riksväg 23/34?

– Nej, helt död är att ta i. Man får också ställa frågan om hur många dagar det handlar om på ett år och ställa investeringen mot värdet. Är det fyra tisdagar i juli, är det värt de miljonerna då eller får vi leva med det? När det är hanterbart alla övriga dagar. 

Skriver ned allt han ser

Just nu, när parken väl har öppnat, handlar det nästan uteslutande om driften den här sommaren. 

– Jag har ett ständigt dokument där jag skriver ned vad jag ser och hör just nu, både här i parken och på Näs. Skriver jag inte upp det har jag glömt det i september-oktober. Det är stort och smått, och områden där det kan ske förbättringar till nästa år. Sedan matchar vi det mot kommentarer från gäster i vår enkät. Majkens var en sådan tydlig grej som länge funnits med på listan och till slut måste vi ta det för det ger såna kvalitetsförbättringar.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt