Annons:

Har jobbat med stora tv-produktioner – nu blir han ny chef

Marcus Åberg är ny chef över plan- och byggruppen i Vimmerby och Hultsfred.

Har jobbat med stora tv-produktioner – nu blir han ny chef

Marcus Åberg blir ny avdelningschef för plan- och byggruppen i Vimmerby och Hultsfred. Därmed lämnar han sitt jobb som samordnare för planarbetet i Västerviks kommun.
– Det känns som ett naturligt steg i karriären, säger han.

Annons:

Marcus Åberg har faktiskt en helt annan bakgrund. Han jobbade nämligen i många år inom tv-branschen. 

– Jag projektledde flera stora tv-produktioner och arbetade i Stockholm. Jag valde att skola om mig rätt sent och det är något jag tror jag kommer ha nytta av i det här arbetet. Mycket handlar om att kommunicera det vi gör, vara transparenta och öppna, samt ta oss tid för både medborgare och media att förklara vad vi faktiskt gör kring en detalj- eller översiktsplan, säger Marcus Åberg. 

Han inledde den "nya" karriären i Eksjö kommun, men har varit samordnare för planarbetet i Västerviks kommun sedan 2018. Nu ser han fram emot arbetet som chef för plan- och byggruppen i Vimmerby och Hultsfred.

– Det blir ett nytt spännande kapitel för mig. Det ska bli fantastiskt kul och är ett naturligt steg i karriären. Det ligger ganska spännande utmaningar framför oss när vi går in i en lågkonjunktur och då är det ännu viktigare att leverera en bra service för våra medborgare. Det blir en spännande tid att leda våra medarbetare i och det blir min stora uppgift. Vi behöver vara rustade för tiden efter lågkonjunkturen också. Det gäller att hitta rutiner för att vara beredda när det blir högkonjunktur. Det finns säkert annat man kan spetsa eller utveckla, men jag har inte börjat ännu. 

Bor kvar i Västervik

42-åringen kommer bo kvar i Västervik, åtminstone till att börja med, och pendla till sitt nya jobb.

– Vi får se vad framtiden ger, men jag bytte ganska nyligen boende här, så jag letar inte aktivt.

Hur känns det att lämna Västervik?

– Det är blandade känslor. Det har varit en fantastisk grupp man har jobbat i och det är klart att det kommer kännas när man lämnar, men det är också dags att ta det här klivet i karriären. Jag har fått jättebra vibbar av Vimmerby och Hultsfred och Elisabeth (Karlsson, miljö- och byggchef) som är en jättebra chef över mig. 

Marcus Åberg tillträder det nya jobbet den 16 augusti.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt