Golfrestaurangen Ekhagen i Västervik ändrar sitt koncept och satsar på en kvällsverksamhet.
Foto: Privat
Golfrestaurangen Ekhagen kommer att gå från att vara ett klassiskt lunchställe med husmansbuffé, till att öppna upp för även kvällsaktivitet. Tanken är att restaurangen ska bli en kvartskrog i stället.
– Det här konceptet är under uppbyggnad, men vårt huvudmål är att vi ska bli en schysst kvarterspizzeria med en enklare bistrodel, berättar Tobias Fiebig.
Tanken har funnits länge
Idén om att ändra restaurangen i Västervik har funnits ända sedan starten för fyra år sedan.
– Vi har pratat om det här ända sedan vi satt foten här ute. Det är vårt fjärde år, men det har varit lite pandemimotgångar. Det har inte riktigt varit läge att satsa på en kvällskrog.
Det återstår nu endast två veckor, där de sista detaljerna ska på plats innan det kan sägas vara helt färdigt.
Det har däremot redan smygstartats lite med pizzor på kvällarna. Under sommaren har man planer på grillkvällar och trubadurkvällar.
– Det känns härligt att kunna dra i gång på riktigt, utan några restriktioner som är i vägen, så det ska bli roligt.
Det kommer finnas hemgjorda italienska pizzor, samt en enklare matmeny.
– Pizzorna ska vara den stora delen. Man ska kunna känna att man kan gå dit och ta en schysst pizza med familjen, samtidigt som barnen kan få en hemgjord burgare, eller att någon vill ha caesarsallad eller pasta. Det blir åt det italienska hållet, men med vår egen touch, menar Tobias Fiebig.
Efterfrågan att bemöta
På sommaren är det naturligt mycket turister som kommer till restaurangen, för att det ligger i koppling till golfbanan. Det är däremot även många som åker dit endast för Ekhagen.
– Vi har återkommande folk som inte har något med golfbanan att göra, som kommer hit bara för att de tycker att vi levererar en schysst produkt.
Med tanke på att det just nu drivs ett stort fastighetsprojekt ute vid golfbanan, kände man att det fanns en efterfrågan att bemöta.
– Det är väldigt mycket hushåll som finns på den här sidan av bron, och det finns egentligen inga matställen här ute heller. Vi tänkte att kvarterskrog måste funka när det finns 1 400 hushåll.
Ägarna av Golfrestaurangen är Tobias Fiebig, Andreas Andersson, Christoffer Jönsson. Totalt finns det 5 personer som arbetar på Ekhagen, och ungefär 20 personer som arbetar inom koncernen.
Finns det en chans att personalstyrkan behöver ökas?
– Ja, vi letar väl alltid efter duktigt folk egentligen, tack vare att vi är 20 anställda totalt i koncernen nu.
Öppet året runt
Genom det nya konceptet hoppas ägarna på att verksamheten ska vara öppen året runt. Detta gäller speciellt för kvällsdelen av restaurangen, som även kommer erbjuda avhämtning med pizza och sallader.
– Förhoppningen är att vi ska vara en säsongsbetonad lunchrestaurang, som stänger över vintern, till att vi ska kunna köra hela året, säger Tobias Fiebig.