Björn Hellberg är en av författarna som kommer till Hultgrens Bokhandel i sommar.
Foto: Bildbyrån
Under vecka 28 drar Eriks Hultgrens Bokhandel i gång med sommarens författarbesök. Det är helt klart ett fullspäckat schema med en omfångsrik blandning, men med många lokala förankringar.
– Några är lokala favoriter, som exempelvis Samuel Karlsson, Niklas Wrångberg och Cecilia Andersson, och de känns självklara att de ska komma hit eftersom de har böcker ifrån trakten, säger Malin Wall, delägare till Erik Hultgrens bokhandel.
Författarbesöken är populära och har ägt rum i bokhandeln i ungefär tolv år.
– Vi tycker det är roligt och läsarna tycker också det är roligt, säger Malin Wall.
Många författare på listan
Den första författare som kommer till bokhandeln är Magnus Abrahamsson, som är aktuell med deckarserien ”Underström”.
Det blir senare bland annat Björn Hellberg, före detta politikern Veronica Palm och Pernilla Ericsson, som är författare och skribent för Aftonbladet.
Utöver dem är det många lokala författare som gästar bokhandeln under sommaren. Däribland Samuel Karlsson, Niklas Wrångberg och Cecilia Andersson.
I början av augusti kommer Christoffer Holst, en av Sveriges populäraste feelgoodförfattare.
Är det någon du ser fram emot lite extra?
– Nej, det är lika roligt att träffa alla, för alla har sina egna berättelser att förtälja. Alla är lika härliga att ha här.
Brittisk författare kommer
Bokhandeln är särskilt glad över att författaren Katherine May, bosatt i Whiststable i södra England, kommer till Västervik den 1 augusti. Hon är en prisbelönad och hyllad författare, journalist och lärare i kreativt skrivande.
Med boken ”Övervintring” (Wintering) fick hon hennes stora internationella genombrott. Boken blev en New York Times bestseller, Sunday Times bestseller och Der Spiegel bestseller.
I år släpptes boken ”Förtrollning” (Enchantment), vilket direkt blev en New York Times och Sunday Times bestseller.
Katherine May kommer att samtala med Carina Nunstedt under författarbesöket.
– Den blir lite annorlunda, för då blir det författarsamtal. De andra gångerna är det bara signering, vilket inte är så ”bara” heller, menar Malin Wall.