Annons:

Då välkomnas nya kyrkoherden till jobbet i Södra Tjust

Anna-Carin Gabelic är ny kyrkoherde i Södra Tjust pastorat. Foto: Axel Arkstål/Pressbild

Då välkomnas nya kyrkoherden till jobbet i Södra Tjust

Södra Tjusts pastorat har fått en ny kykoherde. Det rör sig om Anna-Carin Gabelic som återvänder till Västerviks kommun.

Annons:

Anna-Carin Gabelic kommer närmast från Linköping där hon haft en rad tjänster. Det har varit allt från församlingspräst, församlingsherde och stiftsadjunkt på stiftsgården Vårdnäs. 

Hennes senaste arbete var som så kallad blåljuspräst, en tjänst där man arbetar tätt ihop med polisen, räddningstjänsten och sjukhuskyrkan. 

Nu har hon varit på sitt nya jobb, som kyrkoherde i Södra Tjusts pastorat, sedan början av november. 

För Anna-Carin Gabelic innebär kyrkoherdetjänsten en återkomst till barndomsstaden Västervik, som hon lämnade direkt efter gymnasiet.

Sex församlingar

Anna-Carin Gabelic kommer att bo kvar i Linköping men ha en övernattningslägenhet i Västervik. I Södra Tjust pastorat blir hon kyrkoherde för sex församlingar och tolv kyrkor. Området sträcker sig från Figeholm i söder till Hallingeberg i pastoratets norra del.

Inom pastoratets gränser bor 32 000 människor.

– Det ska märkas att vi finns, att vi som kyrka finns med i olika sammanhang som en självklar aktör i samhället. Att vi som kyrka finns för samtal och kan ge ungdomar hopp om framtiden, säger Anna-Carin Gabelic.

Välkomnas på söndag

Söndag den 26 november kommer hon att välkomnas till sitt nya jobb. Kyrkoherdemottagningen sker då i S:t Petri kyrka i Västervik. Då kommer Linköping stifts biskop Marika Markovits dit. Efter högmässan blir det förtäring, tal och mingel i kyrkan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt