Annons:

Så många länsbor blev miljonvinnare under 2023

Nio länsbor blev miljonvinnare under 2023. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Så många länsbor blev miljonvinnare under 2023

Under 2023 delades totalt 277 miljonvinster ut till ett värde av över en miljard kronor i Sverige. Spelare i Kalmar län kammade hem nio av vinsterna till ett sammanlagt värde av cirka tio miljoner kronor. 

Annons:

Varje år publicerar Svenska Spel Tur en rapport där årets miljonvinster på nummerspel och lotter sammanställs. Under 2023 delades 277 miljonvinster ut till ett värde av över en miljard kronor. Spelare i Kalmar län kammade hem nio av vinsterna till ett värde av drygt 10,5 miljoner kronor. 

− Lotto var spelet med enskilt flest miljonvinster till Kalmar under det gångna året. Lotto och extradragningen Andra Chansen stod för hela sex av vinsterna till länsborna, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Årets högsta vinst i länet gick till en spelare i Kalmar kommun som vann drygt 1,4 miljoner på Vikinglotto, vilket också blev årets enda miljonvinst på nummerspelet. 

− Mannen som blev årets enda miljonvinnare på Vikinglotto hade lämnat in sitt spel hos Ljungbyholm Spel o Kiosk. Han trodde först att miljonvinsten var en bluff innan han fick ett gratulationssamtal av oss, säger vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

Svenskens prioritet

Länsborna hade även tur på skraplotterna då en miljonvinst kom tack vare ett Skrapkryss, en föll ut direkt på skrapet av en Trisslott och tre länsbor fick skrapa triss i tv. 

− De tre länsborna som fick resa till Stockholm och skrapa varsin TV-Triss vann totalt 600 000 kronor. För dem vinsterna väntade både renoveringar och drömresor till bland annat Maldiverna, berättar vinnarkommunikatör Natalie Wallin.

I årsrapporten har man även undersökt svenskarnas drömmar vid en vinst om fem miljoner kronor. Högsta prioritet för svensken är att långsiktigt förbättra ekonomin genom att betala av lån, investera i värdepapper och köpa en ny bostad. 

– Att långsiktigt förbättra ekonomin har toppat Drömbarometern i många år. En dröm som också placerar sig högt upp på listan är möjligheten att dela med sig till nära och kära. Mer än tre av tio svenskar uppger att de skulle ge bort en del av sin vinst, säger Natalie Wallin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt