Annons:

Kreativa duon visar upp vinnarkollektion hos Busfrö

T.v. Matilda Eliasson och Annie Ankervik visar upp sin gemensamma kollektion "Amelioration” på Busfrö. Foto: T.v. Pressbild Busfrö. T.h. Pressbild Linda Andersson

Kreativa duon visar upp vinnarkollektion hos Busfrö

Årets frisör 2023 Annie Ankervik och Busfrös Matilda Eliasson har gjort ett unikt samarbete där de tagit fram en helt egen kollektion frisyrer och kläder av återbrukat material. Kollektionen har tidigare visats både live och i flera magasin. Nu finns chansen att se kollektionen i Västervik när butiken Busfrö bjuder in till vernissage.

Annons:

Annie Ankervik och Matilda Eliasson från Västervik är vänner sedan länge. De båda arbetar kreativt – Annie som frisör och grundare av salongen Swimming on Mars och Matilda, som har en bakgrund inom sömnad, arbetar med hållbart mode på Busfrö Västervik. Efter att Annie tagit emot det prestigefyllda nationella priset ”Årets frisör 2023” fick hon förfrågan om att göra en egen kollektion till en stor frisörvisning i Malmö. 

Vännerna som länge pratat om att göra någonting tillsammans såg sin chans, och resultatet blev vinnarkollektionen ”Amelioration” som uppmärksammats i flera stora frisörtidningar.

Nu finns chans att se den kreativa duons kollektion i Västervik när Busfrö håller kvällsöppet för vernissage och shoppingkväll torsdag 29/2. 

– Det känns superkul. Ända sedan jag började göra egna hårkollektioner så har jag och Matilda haft som mål att göra en tillsammans. Det här är dessutom den första kollektionen som jag gör där kläderna faktiskt är skapade specifikt för kollektionen, säger Annie Ankervik. 

Tema denim

Temat för kollektionen är återbrukad denim. 

– Ganska tidigt bestämde vi att det skulle vara temat. Denim är ett material med väldigt stor miljöpåverkan så det är ett tyg som tål att användas många gånger. Eftersom Busfrö är en kedja som arbetar med hållbar second hand, och jag arbetar med hållbara hår och varumärken på salongen så kändes det som ett självklart val att arbeta med återbrukad denim. 

Bakom kollektionen ligger många veckors intensivt arbete.

– Vi har både arbetat så att Matilda har sytt plagg efter vad jag har skapat för frisyrer, och tvärt om. 

Vernissagen är öppen för alla, men kräver att man anmäler sig via Busfrös Facebooksida och event. Missar man torsdagskvällen finns dock fortsatt chans att se kollektionen som finns kvar i lokalerna under veckan som följer.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt