Annons:

Kommunen tappar några placeringar – här är betyget man får

Carolina Stalebrant är chef på miljö- och byggnadskontoret. Foto: Pressbild

Kommunen tappar några placeringar – här är betyget man får

NKI-undersökningen är genomförd. Rapporten visar att Västerviks kommun behåller ett högt NKI (Nöjd-Kund-Index), men tappar ändå några placeringar jämfört med förra året. 

Annons:

NKI-undersökningen är en enkätundersökning som visar hur de företag i kommunen som hade ett ärende hos kommunen under 2023 upplevde den kommunala servicen till näringslivet.

Rapporten visar att kommunen får ett relativt högt NKI. På totalen blir betyget 78, vilket är samma nivå som för 2022. Det motsvarar betyget "högt" och är nära betyget "mycket högt". 

– Det är glädjande att se att vår kommuns service till näringslivet ligger kvar på en hög nivå. Vår service är en bidragande orsak till ett gott företagsklimat, något vi kontinuerligt arbetar med att förbättra. Att vi har en hög svarsfrekvens visar på företagens engagemang att ge oss en återkoppling på vårt arbete, kommenterar näringslivschefen Pontus Lindblom.

I riket som helhet deltog 213 kommuner. Västerviks kommun hamnade på plats 66, vilket är något sämre än 2022. Då hamnade kommunen på plats 53, men samtidigt var det endast 196 kommuner som deltog.

Chefen känner igen sig

Mätningen har genomförts inom sex olika områden och dessa är brand, bygglov, markupplåtelse, miljö, livsmedel och servering. För varje område så mäter undersökningen hur ett ärende har hanterats utifrån information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet. 

Markupplåtelse har ökat sitt NKI markant från 67 till 85. Servering ligger kvar i toppen av alla kommuner med ett NKI på 88. Alla övriga områden ligger på ungefär samma nivå som tidigare och når betyget "högt".

– Våra verksamheter inom kontoret möter företagare varje dag. Resultatet är ett kvitto på att våra medarbetare jämfört med riket håller en hög nivå. Jag är särskilt glad över att betygen för bemötande, rättssäkerhet och kompetens anses vara mycket högt. Vi kommer nu tillsammans att gå igenom undersökningens resultat och identifiera var vi har förbättringsmöjligheter. Vårt mål över tiden är att hålla en mycket hög nivå i undersökningen, säger Carolina Stalebrant, chef för miljö- och byggnadskontoret.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt