Annons:

Elever erbjuds sommarskola för att läsa upp betyg – ”Viktigt att ha drivet”

Ett trettiotal elever har anmält sig till två veckors sommarskola i Västervik. Foto: Bilden är en genrebild. MostPhotos

Elever erbjuds sommarskola för att läsa upp betyg – ”Viktigt att ha drivet”

Även i år erbjuder kommunen elever som inte når upp till godkänt i de ämnen som behövs för att komma in på gymnaiset sommarskola under två veckor. 30 elever har anmält sig, och grundskolechef Ewa Myhrén är stolt över upplägget.
– Det är fint att våra elever tar den här chansen! säger hon. 

Annons:

De två första veckorna på sommarlovet arrangerar Västerviks kommun sommarskola. Elever i årskurs 7-9 som inte når upp till nivåerna godkänt i ämnena svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska erbjuds att delta. Undervisningen äger rum på Ludvigsborgsskolan. 

Grundskolechef Ewa Myhrén är nöjd med upplägget. 

– Vi är väldigt glada att vi kan erbjuda sommarskola av så stor kvalitet även i år. Det är också roligt att så många av de lärare som varit med tidigare vill komma tillbaka. 

För att vara behörig till gymnasiet krävs det att eleven är godkänd i grundämnena.

30 elever har ansökt

Alla elever som inte nått upp till kriterierna erbjud sommarskola, men det är inte alla som nappar på erbjudandet. I år har cirka 30 elever ansökt och fått plats på sommarskolan. 

– Det finns fler elever som inte når målen i ämnena. Men det är viktigt att man själv vill och har drivet att förlänga skolterminen med två veckor. Det är ganska många timmars studier varje dag, säger Myhrén. 

Fem timmars undervisning om dagen står på schemat, och därutöver raster. Förutom lärare finns även en resursperson på plats som stöd för ungdomarna. 

– Det är fint att våra elever tar den här chansen, och vi ser fram emot att träffa dem, avslutar Ewa Myhrén. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt