Annons:

Turistmålet firar stort besöksrekord: ”Rejält kliv framåt”

Västerviks museum kan blicka tillbaka på en mycket bra säsong. Foto: Johanna Karlsson, arkivbild

Turistmålet firar stort besöksrekord: ”Rejält kliv framåt”

Sommarsäsongen på Västerviks museum och Naturum har gått mer än bra. Jämfört med samma period i fjol har besöksantalet ökat med 35 procent. En ökning som museichef Olof Nimhed tror har flera orsaker. 
– Det verkar som att hela konceptet på Kulbacken med restaurangen och helhetsupplevelsen betyder mycket. Och så handlar det nog om att vi berättar historier på ett spännande sätt!

Annons:

Hela 18 000 personer har under sommarsäsongen besökt Västerviks museum och Naturum, en ökning på hela 35 procent om man jämför med samma period i fjol. Att museet den här säsongen har restaurangen Brasserie Ava på plats i nyrenoverade lokaler är en bidragande orsak till succén, tror museichef Olof Nimhed. 

– Det här är ett rejält kliv framåt så det känns väldigt bra. Det verkar som att hela konceptet på Kulbacken med restaurang och helhetsupplevelse betyder mycket. I och med att vi nu har restaurang igen så är hela verksamheten den här sommaren väldigt bra.

Att museet lyckats bra med sina utställningar slår han också fast och ger museets nya VR-teknik där besökarna prova på att ”dyka” ner och se skeppet Mars Makalös på havsbotten som exempel. En upplevelse som säkerligen lockat en och annan besökare till museet. 

– Det är en bekräftelse på att det vi gör är rätt och är uppskattad. Att vi berättar historier på ett spännande sätt! 

Är det både turister och lokalbefolkning som hittar till er? 

– Definitivt. Västerviksborna hittar också hit. Dessutom kan vi se att säsongen förlängts. Vi ser en betydligt längre säsong än vi har gjort tidigare med fler gäster från Tyskland i maj och september. Det är väldigt tydligt hos oss. 

Att restaurangen nu är etablerad och verksamheten i gång ger större möjligheter att marknadsföra besöksmålet i sin helhet under året. 

– Till nästa sommar kommer vi ha större möjligheter att i förhand boka in större bussgrupper hit i och med restaurangen. VI har ju haft det även i år, men har inte kunnat marknadsföra det tillräckligt tidigt under våren. Nu i år kommer vi i gång i tid, så där finns det utvecklingspotential. 

Finns det chans till rekord även nästa säsong? 

– Absolut. Det utgår vi ifrån! Men naturligtvis måste vi kunna svara upp med verksamhet som är spännande också.

I ett pressmeddelande från museet skriver Andreas Andersson från Brasserie Ava att man från restaurangens håll även är mycket nöjda med säsongen. 

”Vi är mycket nöjda med vår första sommarsäsong på Kulbacken och framför allt att så många turister passat på att besöka oss.”

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt