Annons:

Satsar 400 miljoner på Anstalten – 45 nya platser skapas

I går avslöjade Dagens Västervik att det blir 50 nya jobb på Anstalten Västervik. Just nu pågår presskonferensen.
Totalt satsas 400 miljoner kronor och anstalten utökas med 45 platser, enligt ett pressmeddelande.

Annons:

"Kriminalvården har tillsammans med hyresvärden för anstalten Västervik, Gertrudsvik AB, kommit överens om en långsiktig utveckling av anstalten. Nu väntar ett godkännande från regeringen.

Under de år som Kriminalvården bedrivit verksamhet på Gertrudsvik har verksamheten utvecklats på ett bra sätt. Myndigheten har sedan tidigare gjort en mängd åtgärder i fastigheterna för att skapa bra förutsättningar att bedriva en modern kriminalvård", skriver man i pressmeddelandet.

Nu vill Kriminalvården fortsätta en långsiktig och permanent satsning på anstalten – och bygga ett nytt fängelse.

"Kriminalvården bedömer dock att det krävs ganska omfattande åtgärder för att skapa en mer permanent verksamhet i Västervik och planerar nu för om-/till-/nybyggnationer för ca 400 miljoner kronor. Anstalten kommer då att utökas med cirka 45 platser", står det i pressmeddelandet.

Om det här ska kunna genomföras måste regeringen godkänna det 25-åriga hyreskontrakt som Kriminalvården och hyresvärden Gertrudsvik AB har för avsikt att teckna. Byggprojektet väntas pågå i fem år.

Presskonferensen pågår just nu och deltar gör Åsa Lindberg, chef vid Anstalten Västervik Norra, Per Karlsson, platschef på Gertrudsviks Fastighets AB och kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S).

Fler artiklar följer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt