Annons:

Nu kan koffeinhalten i energidrycker begränsas

Koffeinhalten i energidrycker kan begränsas. Foto: Pixabay

Nu kan koffeinhalten i energidrycker begränsas

Dricker du mycket energidrycker? Snart kan de begränsas på koffein. Det är Livsmedelsverket som föreslår en maxgräns för koffeinhalten.
”Det skulle kunna minska risken för att någon får i sig stora mängder koffein via energidryck”, säger Anna Wedholm, chef på Livsmedelsverket, enligt ett pressmeddelande.

Annons:

Det är TT som rapporterar att Livsmedelsverket vill införa nya regler för de omtvistade energidryckerna.

Anledningen är att regeringen redan tidigare gett Livsmedelsverket i uppdrag att undersöka barns koffeinintag. Utifrån den utredningen, samt behovet av att begränsa tillgången på energidrycker, kommer Livsmedelsverket med det nya förslaget. 

Myndigheten vill att det införs en maxgräns för koffein i energidrycker.

"Det skulle kunna minska risken för att någon får i sig stora mängder koffein via energidryck", säger Anna Wedholm, chef vid Livsmedelsverket enligt ett pressmeddelande.

Livsmedelsverket noterar att forskningen visar att måttlig konsumtion av energidrycker inte är farlig. I Sverige har vården heller inte fått in något allvarligt fall av koffeinförgiftning. Men personer som dricker stora mängder kan uppleva obehag av koffeinet.

Samtidigt visar Livsmedelsverkets egna undersökningar att barn mellan 11 och 18 år får i sig mer koffein från kaffe, te och andra drycker än från energidrycker.

I både Tyskland och Danmark finns redan en liknande begränsning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt