Annons:

En person JO-anmäler Västerviks kommun – långsam handläggningstid

I maj 2018 ansökte en person om att få handlingar utlämnade till sig. Efter flera påstötande efter sommaren, fick han veta att ärendet kunde vara komplicerat. I november fick han ett brev från kommunen där de skriver att han inte kan få ut handlingarna. Sex månader efter han ansökt om att få dem utlämnade.

Annons:

Personen kontaktade först Västerviks kommunarkiv i maj, för att få handlingarna utlämnade. De tog emot ansökan och skickade dem vidare in i kommunen. I augusti hade ingenting hänt, personen kontaktade kommunarkivet igen och då visade det sig att handläggaren som skulle ha fått meddelandet hade slutat. En ny begäran skickades in nu till rätt medarbetare, men det gick inte fortare för det.

Flera gånger kontaktade personen kommunens tjänsteperson men inga handlingar lämnades ut. I november fick personen ett brev om att handlingarna inte kunde lämnas ut.

Nu har personen JO-anmält Västerviks kommun för långsam handläggningstid samt att Västerviks kommun avslår begäran om att lämna ut handlingar.

Handlingarna som kommunen inte lämnade ut var om personens mamma och mormor.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt