Annons:

Hotar kommunen med lång rättsprocess

En man från Norrköping hotar kommunen med en lång rättsprocess om miljö – och byggnadskontoret inte följer de villkor som mannen anser att den myndigheten satte upp för tolv år sedan. Ärendet handlar om strandskydd och det rörliga friluftslivet som nu står mot varandra. Mannen har nu själv gått med på en förlikning, med villkor som han själv dikterat.

Annons:

Mannen köpte ett fiskeläge längst ut på Gränsö udde år 2007. I ett brev till Västerviks kommun skriver han att fiskeläget, med samtliga bodar, kaj och bodar kostade 150 000 kronor och han har gjort förbättringar med ytterligare 50 000 kronor. Huvuddelen av bodarna står på kommunens mark med ett arrendeavtal som gick ut årsskiftet 2018 – 2019. Men vissa byggnader har inte ett arrendeavtal.

- De har av kommunen upplåtits till mig med nyttjanderätt för all framtid. Det innebär att nyttjanderätten inte går att säga upp av en part, till exempel av kommunen.

I mars 2018 fick mannen ett brev av miljö – och byggnadsnämnden, där en tjänsteman skriver att man jobbar med en idé om att göra en entré för det rörliga friluftslivet för att öka tillgängligheten till Gränsö udde.

- Sen har jag inte hört någonting, till i januari 2019, då jag fick ett brev från samma tjänsteman att jag skulle ha tömt och rivit de bodar som står på den mark jag har nyttjanderätt till. Rivningen ska vara klar tills i slutet av maj.

Brev till kommunledningen

Mannen har skrivit flera brev till kommunledningen. Där beskriver han sin situation och begär att få ett möte med dem. Han vill att kommunledningen tar över tjänstemännens arbete.

- Trots kommunens minst sagt arroganta och okänsliga behandling av mig som arrendator och nyttjanderättsinnehavare för all framtid så är jag beredd att inleda en dialog, dock på rätt nivå utan inblandning av en handfull tjänstemän.

Mannen har dikterat ett förslag till förlikning och vill att kommunledningen tar honom i hand och går mannen tillmötes.

- Om vi inte kan komma överens genom en förlikning, är jag beredd att strida så långt det går. En juridisk strid torde ta åtminstone några år och en strid i massmedia utan stopp i tiden.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt