Annons:

”Arbetsglädjen tar man med sig till jobbet”

Christina Stielli i mitten.

”Arbetsglädjen tar man med sig till jobbet”

Vem har ansvaret för att det är kul på jobbet? Det är en fråga som föreläsaren Christina Stielli, ställde till de personer som arbetar inom äldreomsorgen och personal som arbetar med personer som har funktionsnedsättning.

Annons:

I tisdags fick 225 anställda vid Västerviks kommun bli inspirerade av föreläsaren Christina Stielli, som höll ett föredrag i Arenan på Västervik Resort AB.

Hon är en inspiratör och har valts till Sveriges roligaste föreläsare. I tisdags föreläste hon om god arbetsmiljö och gnällfria zoner på jobbet.

- Var och en har ett ansvar för hur man är på sitt arbete. Vi är varandras arbetsmiljö och alla har ansvaret för att arbetsmiljön ska vara bra, säger hon.

Det var många som tackade Christina för en bra och givande föreläsning. En av dem var Victoria Frey, som arbetar som undersköterska på hemtjänsten i Midgård.

- Det var jättebra. Jag har skrattat så maskaran runnit av mig. Jag har valt att jobba i det här jobbet och det är världens bästa arbete, säger hon.

Det kan tyckas vara självklarheter att komma till jobbet och försöka dra upp stämning, men så enkelt är det inte alla gånger.

- Alla har ett ansvar att ta med sig glädje när man kommer till jobbet. Man måste inse att man inte är till för sig själv utan för andra som behöver de som jobbar inom omsorgen, säger Christina.

Flera gånger skrattade åhörarna glatt men när Christina hade avslutat meningen hade skrattet fastnat i halsen.

Fylla på energi

Det var Annika Mässing, områdeschef som hade tagit hit Christina som föreläsare.

- Jag har hört henne tidigare och tog upp det med mina kollegor. Vi beslutade att ta hit henne och det ångrar vi inte.

Föreläsningen vara i knappt två timmar. Det är en grupp på förmiddagen och en grupp på eftermiddagen. Föreläsningen görs även i morgon onsdag. Totalt kommer 450 kommunanställda att få höra Christinas föreläsning.

- Vi vill fylla på med energi i gruppen. Christina sätter verkligen fingret på de här frågorna om arbetsmiljö och gnäll, säger Annika Mässing.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt