Annons:

BUN säger ja till narkotikahundar i skolan

För att komma åt det växande problemet med narkotika säljs i skolan har Barn- och utbildningsnämnden beslutat att säga ja till en motion om att tillåta oanmälda besök av polis med narkotikahundar i kommunens högstadieskolor och gymnasiet.

Annons:

Det är Jonas Jalkteg Westerwikspartiet (W) som har lämnat in motionen om att polisens narkotikahundar ska kunna göra oanmälda besök i kommunens högstadieskolor och gymnasiet.

"Narkotika sprider sig längre ner i åldrarna och många föräldrar är oroliga över utvecklingen. Narkotikahundar är en åtgärd för att komma till rätta med problemet", skriver Jonas Jalkteg i motionen.

Syftet är att narkotikahundarna ska upptäcka narkotikan så att den inte säljs till ungdomar.

Vill se två tillägg

Redan idag har polisen ett samarbete där Västerviks gymnasium upplåter sina lokaler som övningsplatser för polisens narkotikahundar. BUN (Barn- och Utbildningsnämnden) ser inga hinder att det samarbetet utvecklas och även omfattar kommunens högstadieskolor.

BUN beslutar därför att bifalla motionen och låta den gå vidare till kommunfullmäktige som slutgiltigt kommer att fatta ett beslut om motionen med två tilläggsyrkenden.

Det handlar om att förändringen även ska gälla Komvux samt att det ska göras en uppföljning eller återrapportering under våren 2020.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt