Annons:

Västerviks gymnasium får kritik av Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket ställer krav på gymnasiet i Västervik. Foto: Pressbild

Västerviks gymnasium får kritik av Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket vill att ledningen för Västerviks gymnasium omgående ser över vilka rum som skolans lärare ska kunna använda sig av. Det pågår en renovering på skolan, men även en förtätning av gymnasiets lokaler då Komvux snart ska flytta in i samma byggnad.

Annons:

Två huvudskyddsombud på Västerviks gymnasium har anmält skolan till Arbetsmiljöverket. De skriver att de vid flera tillfällen sedan hösten 2018 har påtalat för skolans ledning att flera lärare är missnöjda med de lokaler som finns i byggnaden. I anmälan beskriver de båda huvudskyddsombuden hur gymnasieledningen inte har tagit kritiken på tillräckligt stort allvar, vilket lett till stress och frustration.

Man skriver vidare att de upplever att cheferna har svårt att kunna ta ansvar för alla aspekterna i sitt arbetsmiljöansvar på grund av hur organisationen är upplagd, då cheferna inte har mandat över att bestämma den fysiska arbetsmiljön.

Kräver åtgärd

En av skolans rektorer har svarat på de påståenden och frågor som kommit från Arbetsmiljöverket efter anmälan:

– Det är självklart i vårt intresse som arbetsgivare att förutsättningarna till en tillfredställande arbetssituation ska finnas för medarbetarna. Inför ombyggnationerna och planeringen av de nya arbetsplatserna genomfördes flera digitala enkäter och workshops kring medarbetarnas önskemål och prioriteringar, där framkom att lärarna ville ha flexibla och ergonomiska arbetsrum att arbeta ostört i. Detta har gjorts och tagits hänsyn till vid ombyggnaden.

Arbetsmiljöverket kräver att ledningen för Västerviks gymnasium omgående ser över vilka rum skolans lärare ska kunna använda sig av.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt