Annons:

Näringslivsråd inrättat i kommunen

Conny Tyrberg (C) blir ordförande i näringslivsrådet

Näringslivsråd inrättat i kommunen

För att dialogen mellan kommunen och näringslivet ska bli tydligare kommer ett näringslivsråd att inrättas i Västerviks kommun. Rådet kommer att bestå av elva personer varav fyra är från kommunen.

Annons:

Näringslivsrådet kommer att instiftas den 29 maj i år och ska ha som syfte att vara en länk mellan näringslivet och kommunen för informations och idéutbyte med utgångspunkt att bidra till att Västerviks kommun blir attraktiv och med ett näringsliv i tillväxt.

Vid kommunstyrelsens sammanträde i måndags beslutade man att elva personer ska vara med i näringslivsrådet. Det är Conny Tyrberg (C), Dan Nilsson (S) Harald Hjalmarsson (M) samt kommundirektör Anders Björlin från kommunens sida samt fyra personer från Västerviksföretagargrupp, en person från Visita, en person från LRF och en person från Fastighetsägarnätverket.

Några namn som ska representera näringslivet har redan presenterats det är Ulf Åberg och Mikael gross från Västerviksföretagargrupp, Stina Porsgaard för Visita och Mats Thorsman för Fastighetsägarnätverket.

Till ordförande utsågs Conny Tyrberg.

Oenig Kommunstyrelse

Kommunstyrelsen var oenig i beslutet om hur ledamöterna fördelades i näringslivsrådet.

Harald Hjalmarsson (M) yrkade på att antalet personer från kommunen skulle var färre, bara två istället för fyra. Han ville att näringslivsrådet skulle eftersträva jämställt mellan könen, att ordförande rollen skulle erbjudas näringslivet samt att minnesanteckningar ska meddelas kommunstyrelsen.

Två av dessa yrkanden antogs av KS men att minska kommunens ledamöter ville inga andra partier än moderaterna inte heller fick moderaterna gehör för att erbjuda näringslivet ordförande rollen.

Harald Hjalmarsson och Jon Sjölander, båda (M), reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt