Annons:

Säger nej till bilskrot i Piperskärr

Nämnden säger nej till fortsatt bilskrot i Piperskärr

Säger nej till bilskrot i Piperskärr

Företaget som bedriver bilskrot i Piperskärr har sökt auktorisation som bilskrotare hos länsstyrelsen i Kalmar. Länsstyrelsen har begärt att få Miljö – och byggnadsnämndens yttrande i ärendet.
- Vi säger enhälligt nej till den begäran säger Ulf Jonsson (S), ordförande i miljö – och byggnadsnämnden.
Samtidigt beslutar nämnden om att förbjuda den bilskrot som finns på fastigheterna idag.

Annons:

Det var en enhällig nämnd som fattade beslutet att inte ge företagaren någon auktorisation som bilskrotare.

I sitt svar till länsstyrelsen skriver nämnden att företagaren har drivit och driver ett antal olika företag och flertalet av dem håller på med skrotverksamhet. Dessa verksamheter har varit föremål för tillsynsinsatser på grund av olika missförhållanden. Exempelvis har villkoren i de tillstånd som företagaren fått inte följts.

- Han har aldrig fått tillstånd tidigare att bedriva skrotverksamhet, säger Ulf Jonsson.

Han påpekar att hela nämnden är överens om att lämna det yttrandet till länsstyrelsen om att företagaren inte ska kunna bli auktoriserad bilskrotare.

Beslutar om borttransport och vite

Samtidigt som företagaren vill bli auktoriserad bilskrotare, har nämnden tagit upp ett annat ärende som är kopplat till den bilskrot som bedrivs i Piperskärr.

Nämnden beslutar om att de skrotbilar, motordelar, däck, fälgar och andra bildelar som förvaras på fastigheterna Lofta – Gröndalen 1:43 och 1:44 ska transporteras bort inom en månad. Åtgärden förenas med ett vite om 100 000 kronor samt att vitet ökas med 10 000 kronor för varje 30 dagarsperiod, till dess föreläggandet har uppfyllts.

Transporterna ska ske med godkänd transportör för avfall, eller i de fall det är tillämpligt. Farligt avfall ska lämnas på godkänd mottagningsanläggning. Kvitton ska visas upp. Efter att de uttjänta bilarna forslats bort får ingen bilskrotsverksamhet bedrivas på fastigheterna. Förbudet mot att bedriva bilskrot förenas med ett vite på 400 000 kronor.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt