Annons:

Dömer ut vite till tre fastighetsägare för ovårdade fastigheter

Tre villor i Västerviks kommun har under de senaste åren blivit uppmärksammade av grannar som vill att tomterna och husen ska tas omhand. Miljö – och byggnadskontoret har haft kontakt med ägarna till fastigheterna om kravet om att tomterna ska snyggas upp men ingenting händer. Återstår bara för miljö – och byggnadsnämnden att utfärda vite.

Annons:

Den första fastigheten ligger på Tändsticksområdet. Ärendet har varit aktuellt sedan 2014. Miljö – och byggnadskontoret har gjort flera besök vid fastigheten och konstaterat att dörrar och fönster är öppna så vem som helst kan gå in. Fasaden är angripen av röta och har delvis släppt från byggnaden, förrådshus har infallet tak och garaget är obrukbart. Grannarna klagar på att träd och buskar växer in på deras tomter.

Miljö – och byggnadskontoret har försökt komma i kontakt med ägaren men har inte lyckats, trots att man ringt, skickat brev. Någon mailadress har man inte lyckats uppbringa.

Den andra fastigheten ligger i Jenny. Det ärendet har varit föremål för granskning sedan 2010. Vid flera tillfällen sedan dess har kontoret försökt komma i kontakt med fastighetsägaren utan att lyckats. Klagomålen handlar främst om att trädgården är mycket ovårdad och vildvuxen. Staketet är nedfallet och skräp ligger utspritt till garageuppfarten.

Under åren som gått har miljö – och byggnadsnämnden utfärdat vite för att tomten ska vårdas och skräpet plockas bort men ingenting har hänt.

Bor det någon i huset?

- Vi vet inte det, säger Ulf Jonsson (S), ordförande i miljö – och byggnadsnämnden.

Överum

Den tredje fastigheten som nämnden belägger med vite ligger i Överum. Nämndens uppfattning är att fastighetsägaren inte lever upp till vad som är förenligt med en tomt i vårdat skick.

Vid två gånger har miljö – och byggnadskontoret skickat brev till fastighetsägaren och vid ett tillfälle har fastighetsägaren tagit emot brevet, men något svar har inte kommit.

- Problemet är att fastighetsägaren bor i Tyskland, säger Ulf Jonsson.

Uppenbarligen har fastighetsägaren aldrig varit i Överum, utan köpt fastigheten på exekutiv auktion.

- Det är inga roliga ärenden att ta hand om när fastighetsägare inte sköter om sina tomter, säger Ulf Jonsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt