Annons:

KONKURSEN AVSLUTAD FÖR FÖRETAG MED ANOR FRÅN 1700-TALET

Storebro Industrier, med anor från 1700-talet, har försatts i konkurs. Företag sysslade främst med olika typer av verkstadsmaskiner. Foto: MostPhotos/Genrebild

KONKURSEN AVSLUTAD FÖR FÖRETAG MED ANOR FRÅN 1700-TALET

Konkursen för företaget Storebro Industrier AB avslutades i dag. Bolaget bildades 1991 och tog över delar av den verksamhet som i flera hundra år bedrivits under namnet Storebro Bruk.

Annons:

Storebro Industrier har sysslat med specialmaskiner, maskinrenovering, fältservice, maskinskydd och reservdelar. Bruket i Storebro har anor från 1728 och hade sin storhetstid under Ivar Gustafssons ledning på 1900-talet.

Förra året försattes Storebro Industrier i konkurs. Enligt den senaste årsredovisningen på allabolag.se från 2016 var sex personer anställda i bolaget och omsättningen låg på cirka åtta miljoner kronor. Efter konkursen har verksamheten fortsatt i bolaget Storebro Industrier Nya AB. 

I dag meddelade Kalmar tingsrätt att konkursen har avslutats med utdelning. 

Fotnot: Företaget försattes i konkurs den 20 april förra året och inget annat. När artikeln publicerades innehöll den en annan uppgift som var felaktig. Vi beklagar missen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt