Annons:

JUST NU: INGA PENGAR TILL VIK – AVSLAG TVÅ GÅNGER OM

Det såg ut att bli en seger för att ge drygt 900 000 kronor till Västerviks IK, men M och SD blandade ihop korten vilket gjorde att nej-sidan vann med tre mandat.

Annons:

Det blir inga pengar till VIK, inte ens sänkt hyra för Hyllan som kommunstyrelsen föreslagit. Trots att allt såg ut att ta en helt annan väg när M, SD och S var överens om att låta VIK få 708 000 kronor i ekonomiskt stöd och 112 500 i lägre hyra för Hyllan.

Beslutet tog en och en halv timme och föregicks av långa debatter. Men när omröstningen skulle ske, så ville moderater och sverigedemokrater att det omgående skulle startas en projektering av en ny ishall och att den skulle få en privat entreprenör som skulle äga och driva ishallen. Det sista fick en del socialdemokrater att se rött. Det innebar att de lade ner sina röster vilket ledde till att omröstningen slutade 24 röster mot stöd till VIK och 21 röster för ett stöd. Man kan säga att VIK förlorade i sudden då M och SD tappade in pucken i eget mål. När frågan om hyreslättnader för klubben skulle beslutas vann nej-sidan också. Inga pengar och inga hyreslättnader för klubben.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt