Annons:

Ungdomsmotioner tog plats i KF

Filip Jungevall, elev vid Västerviks gymnasium

Ungdomsmotioner tog plats i KF

Åtta ungdomsmotioner togs upp vid kommunfullmäktiges sammanträde i måndags. Motionerna handlade om fler billiga bostäder, en boxningsklubb, nytt övergångsställe över Östersjövägen. Den ungdomsmotion som verkligen lockade till debatt var frågan om skåpens storlek på Västerviks gymnasium och i den frågan verkade ungdomarna eniga.

Annons:

Det var den näst sista ungdomsmotionen som väckte debattlustan. En elev hade skrivit motionen om att de nya skåpen som köpts in för ett år sedan efter ombyggnaden var på tok för små.

- Det finns inte plats för skolböcker, dator och ytterkläder. Han man dessutom gymnastik så kan man inte få plats med sina gymnastikkläder i skåpen, sa Filip Jungevall, elev vid Västerviks gymnasium som försvarade motionären och tog debatten.

Marcus Fridlund (S) ordförande i Barn – och utbildningsnämnden ansåg att kommunstyrelsens svar att avslå motionen var rätt.

- Tre miljoner kronor kostade de nya skåpen som är mindre än de gamla som har beställts för att man lyssnat på verksamheten som anser att de behöver mer utrymme i skolans lokaler och fler grupprum.

Eleverna var inte alls nöjda med det svaret.

- Vi har anpassat oss i ett år. Ni politiker slipper att anpassa er till de mindre skåpen.

Leif Svensson (V) sa att det är så här det fungerar när demokratin inte fungerar.

- Lyssnar man inte in innan man fattar beslut blir det på det här sättet.

”Vi förtjänar bättre svar”

Dan Nilsson (S) och Akko Karlsson (MP) ser frågan om större skåp, som en fråga om finansiering.

- I de bästa av världar kan man byta ut det man inte vill ha. Men nu går inte det. Däremot går det att komplettera med ytterligare skåp, sa Akko Karlsson.

Jon Sjölander (M) tycker att eleverna var tydliga med sin motion och argumentation vilket gör att motionen förtjänar en återremiss. Även Daniel Johnsson (SD) och Leif Svensson yrkade på återremiss som också kommunfullmäktige beslutade om.

Men Filip Jungevall var inte nöjd med det svaret.

- Vi förtjänar ett bättre svar för det är oss elever som blir drabbade av de mindre skåpen, sa han.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt