Annons:

VÄV eftertraktade talare på första maj

Therese Ringdahl - Nilsson, ordförande i VÄV.

VÄV eftertraktade talare på första maj

Vision Äldreomsorg i Västervik, var talare på två olika första maj manifestationer i Västervik under första maj. Först besökte de Vänsterpartiet på Kulbacken och därefter Socialisterna Välfärdspartiet som höll sitt första majfirande i Stadsparken.

Annons:

Mariann Gustafsson (V) välkomnade VÄV till sitt förstamajfirande. Hon hoppas att den nybildade föreningen kommer att ge en förändring till äldreomsorgen i kommunen.

- Förra året lämnade vi in en motion om att äldreomsorgen måste bli bättre i kommunen. Bättre mar, mer personal och bättre omvårdnad av de äldre. När motionen togs upp på kommunstyrelsen var det inte några andra partier än vi i Västerpartiet som röstade för den motionen, sa Mariann.

Therese Ringdahl – Nilsson, Sanna Risell - Kron och Jenny Sandeskog – Loman, talade för VÄV.

- Vi vill inte kämpa för svarta siffror i budgeten utan att en värdig äldreomsorg går före. Vi vill inte att det bara finns fina ord på ett papper utan att det finns en bra äldreomsorg som är värd mer än orden på pappret. Jag är anhörig som sett hur min mormor hade det och jag har sett hur äldrevården långsamt blivit sämre. Det gör att jag själv blir rädd för att bli gammal, säger Therese Ringdahl – Nilsson.

- Jag är en stolt undersköterska som älskar mitt arbete. Under min arbetsdag ger jag allt och lite till. Men jag har för lite till och för få kollegor för att känna att jag gör ett bra jobb. Jag vet hur det värmer i hjärtat hos de äldre när jag sätter mig på sängkanten och tar mig tid hos dem, men den tiden finns oftast inte. Jag vill inte jobba efter klockan utan med de människor som bäst behöver mig, säger Sanna Risell – Kron.

- Jag är stolt undersköterska som ofta lägger mina egna behov åt sidan för att hjälpa någon annan. Vi undersköterskor vill ha bättre arbetssituation, vi nöjer oss inte längre med fina ord. Nu vilar ett tungt ansvar på de politiker som bestämmer över äldrevården, säger Jenny Sandeskog Loman.

Talade på två av tre manifestationer

VÄV talade på två av tre förstamaj manifestationer under onsdagen. Fört på Kulbacken, där de blivit inbjudna av Vänsterpartiet och därefter i Stadsparken där de blivit inbjudna av Socialisterna Välfärdspartiet.

Varför är ni inte och talar när Socialdemokraterna håller första majmanifestation?

- Vi har inte blivit inbjudna av dem. Det har vi blivit av både Vänsterpartiet och Socialisterna, säger Therese Ringdahl – Nilsson.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt