Annons:

Sveriges vackraste motionslopp - arrangeras i Västervik den 8 juni

Sveriges vackraste motionslopp genomförs i Västervik den 8 juni

Sveriges vackraste motionslopp - arrangeras i Västervik den 8 juni

Lördagen 8 juni, i samband med Västervik Outdoor Festival, arrangeras premiärupplagan av Skärgårdsloppet i Västervik. Västerviks OK, med en nytändning i löpsektionen, är arrangör och ser fram emot att bjuda in till ett löplopp som ger en tillspetsad upplevelse jämfört med mer traditionella lopp och såväl inledningen som avslutningen kommer att bjuda deltagaren på något extra.

Annons:

Redan innan start märker deltagaren av att det här är något annorlunda, i form av en gemensam båtresa med Skärgårdsbåten Freden ut till starten vid Gränsö Slott för samtliga anmälda.

-. Att transportera deltagarna med båt förstärker upplevelsen av att se Västervik från flera håll denna dag. Naturen på Gränsö är en fantastisk miljö för löpning och det är svårt att misslyckas med bansträckningen om man har upplevelse och variation som mål därute. Det är lätt att bli hemmablind men faktum är att så stadsnära vildmarkskänsla är svår att finna på andra platser och Västervik har överlag en otroligt god tillgänglighet till skärgård och skog, säger tävlingsledare Jakob Lööf.

Slingrande stigar och fina badställen med såväl klippor som sandstrand passeras. En och annan backe hinns också med innan det är dags att närma sig den pulserande stadskärnan via ”la grande finale” – en flytbrygga som tillfälligt sammanbinder vågbrytarna vid gästhamnen från Notholmen till Slottsholmen. Strax därefter rakt in i publikens jubel på samma arena som övriga inslag i Outdoor Festival denna dag.

Loppet är en upplevelse från det allra första till sista steget och vid passerad mållinje väntar bland annat medalj och goodiebag. Samtliga deltagare får också en t-shirt som minne från premiärupplagan.

 - Med det här upplägget på motionslopp kommer deltagarna få en upplevelse utöver det vanliga. Jag skulle tippa att bansträckningarna för loppet är bland de finaste ett lopp i Sverige kan ha, säger Rolf Johansson från arrangörsklubben.

Västervik framåt har ett finger med i spelet för hur loppet växt fram, då man stöttar och uppmuntrar till att utveckla utbudet vid Västervik Outdoor festival och på detta sätt stärka kommunens Outdoor-profil. Förhoppningsvis lockas inte bara ortsbor utan även mer långväga gäster till Västervik centrum denna dag och helg.

Målgruppen är alla som tycker om upplevelser och utmaningar. Det finns två distanser att välja mellan 9 respektive 15 kilometer. Första året är deltagarantalet begränsat till 140 personer.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt