Annons:

MEDBORGARE: ”Gör skolvägen säker i Edsbruk”

En invånare i Edsbruk vill se en säkrare väg till skolan för ortens barn. Foto: MostPhotos/Genrebild

MEDBORGARE: ”Gör skolvägen säker i Edsbruk”

En kvinna från Edsbruk har skrivit till Västerviks kommun om att det saknas säkra gång och cykelvägar för barnen som går till och från skolan. Flera bilister kör dessutom för fort genom orten och kvinnan vill att det ska sättas upp skyltar och övergångsställe vid skolan.

Annons:

Kvinnan skriver att hon har varit i kontakt med Trafikverket angående barnens skolväg i Edsbruk:

"Min önskan var att man från deras sida skulle se över säkerheten i samband med att man asfalterar vägen genom samhället (Uknavägen) och gör en förbättring med skyltar och övergångsställen. Svaren jag har fått visar på att det dels saknas gångväg/cykelväg hela vägen från samhället till skolan samt att Säker skolväg faller under kommunens ansvar, inte Trafikverkets. Under projektet Förbättringspromenad och utvecklingsdialog togs detta upp också, då hänvisade man från kommunens sida till Trafikverket och inga åtgärder utfördes."

Medborgaren upplever att många kör för fort genom samhället: 

"Många boende i samhället vill uppmärksamma att hastighetsgränsen (50) inte hålls. Uknavägen används inte bara av boende som vet var barnen korsar vägen utan det är mycket lastbilar och andra bilister som åker genom för att komma till E22. Vet man inte hur samhället Edsbruk är uppbyggt, dvs. med boendefastigheter på ena sidan Uknavägen och skola och förskola på andra sidan så har man ingen möjlighet att ha ökat uppsikt över korsningen då både skyltar och övergångsställe saknas."

Nu vill hon att kommunen tar tag i frågan och har lämnat in ett medborgarförslag. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt