Annons:

  • 150 elever lärde sig att orientera

    Lena Eliasson - Lööf, vid VO

  • 150 elever lärde sig att orientera

    Lova Blom och Agnes Tegenstam, från Marieborgskolan klass 4 A

150 elever lärde sig att orientera

Marieborgskolans elever som går i mellanstadiet fick i tisdags möjligheten att lära sig grunderna i hur man orienterar. Senare på kvällen fick även elever från Ankarsrum och Gunnebo skola också den grundutbildningen, vid Västerviks Orienterings klubb (VO).

Annons:

Det var Marieborgsskolan själva som sökt upp VO för att de skulle lära eleverna grunderna i orientering. Det blev en stor organisation för VO, att ta hand om och utbilda 150 elever och att ha ledare vid varje kontroll.

- Det handlar först och främst om att barnen ska känna trygghet med hur man orienterar och de hjälpmedel som man har med sig ut i skogen, säger Lena Eliasson – Lööf, vid VO.

Tisdagens orienteringsträning fanns vid olika stationer där barnen skulle få möjligheten att bekanta sig med kartan och terrängen runt omkring.

- Dagens övningar ska vara lätta. Har man inte provat orientering innan ska det vara enkelt att förstå. Det finns ledare vid varje kontroll så att barnen kan fråga. När de inte förstår måste de fråga så att de lär sig grunderna.

Stationerna var av olika karaktär. En handlade om att springa in i skogen, hitta två kontroller och sedan hitta tillbaka till den stora fotbollsplanen. En annan kontroll var att springa i en stjärna för att hitta kontrollerna. En tredje var att hitta kontrollerna i rätt ordning med hjälp av en karta i en labyrint. Där fick barnen gå in två och två för att hitta kontrollerna. Agnes Tegenstam och Lova Blom var två av eleverna som letade sig igenom labyrinten och kom i mål.

- Det var roligt, sa Lova.

Aktiv förening

VO har de senaste åren blivit en mycket aktiv förening. En stor satsning som pågår just nu för allmänheten är Hittaut, där alla har möjlighet att delta genom att hitta kontroller i och en bit utanför Västervik. Andra aktiviteter är olika tävlingar som VO arrangerar samt att klubben jobbar nära skolorna i kommunen.

- Det är svårt för skolor att få tag på uppdaterade kartor idag. Det är orienteringsklubben som idag gör uppdateringarna av kartorna, säger Lena Eliasson – Lööf.

Nästa år står VO för en stor utmaning, då de kommer att arrangera SM i orientering i april.

- Det blir ett stort arrangemang, säger Lena Eliasson – Lööf.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt