Annons:

OPPOSITIONEN SÅGAR BESLUTET:

Mariann Gustafsson (V)

OPPOSITIONEN SÅGAR BESLUTET: "ÄRENDET VAR INTE BERETT"

Sverker Thorén (L) och Mariann Gustafsson (V) säger båda att VIK:s begäran om marknadsföringsbidrag inte var berett av tjänstemännen innan beslutet skulle fattas vid måndagens kommunstyrelse.
– Ärendet fanns bara på listan när vi kom till kommunstyrelsen, säger Sverker Thorén (L).

Annons:

Förra måndagen, avslog kommunfullmäktige VIK:s begäran om att få ett kommunalt bidrag på två miljoner. Inte heller ett bidrag på drygt 700 000 kronor röstades igenom.

– Jag tycker att tjänstemännen hade gjort ett bra och tydligt arbete som visade på att kommunen inte kan göra på det sättet, säger Mariann Gustafsson.

Sju dagar senare säger en oenig kommunstyrelse ja till att bevilja 800 000 kronor i marknadsföringsbidrag till VIK.

– Den frågan var med på ärendelistan men det hade inte beretts av tjänstemännen innan det kom upp i KS, säger Sverker Thorén.

"Det har gått fort"

Han tycker det är märkligt att kommunstyrelsen går förbi tjänstemännen i den här frågan.

– Liberalernas ingång är likvärdighetsprincipen. Invånarna i vår kommun och föreningsaktiva medlemmar ska känna trygghet. I det här fallet är det inte det. Det har gått för fort och är inte tillräckligt transparent, säger Sverker Thorén.

Inte heller Mariann Gustafsson ser hur ett en begäran som kommit med posten på fredagen har hunnit beredas av tjänstemännen över helgen.

– Vi fick ärendet på måndag morgon.

Hon säger att Vänsterpartiets hållning är att inte lämna marknadsföringsbidrag till varken speedway eller ishockey.

– Vi köpte Hyllan för en miljon kronor förra året och det tycker jag räcker. Vi har heller inte fått sett någon ekonomisk redovisning av var de pengarna gått till, om det gått till föreningen eller aktiebolaget.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt