Annons:

Prisuppgång på bostadsrätter och villor men fritidshuspriserna faller

Priserna på bostadsrätter och villor ökar medan fritidshuspriserna rasar

Prisuppgång på bostadsrätter och villor men fritidshuspriserna faller

Svensk Mäklarstatistik har kommit med sin rapport över priserna på sålda bostadsrätter, villor och fritidshus i Västerviks kommun under april månad. Den visar att prisutvecklingen på bostadsrätter och villor går upp medan priserna på fritidshus faller.

Annons:

Priserna på bostadsrätter i Västerviks kommun ökar. Efter några månader med vikande priser har de tagit fart igen och är nu över det pris som en bostadsrätt kostade vid samma tidpunkt förra året.

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna ökat med 15,6 procent. Snittpriset på en bostadsrätt i Västerviks kommun ligger nu på 918 000 kronor. Det är 5 000 kronor mer än vad en bostadsrätt kostade vid samma tid förra året.

Prisutvecklingen på villor är stabil. Enligt Svensk Mäklarstatistik ökade priserna på villor de tre senaste månaderna med 3,7 procent. I dag ligger snittpriset på en villa på 1 881 000 kronor. Det är en ökning med 135 000 kronor jämfört med april 2018.

Fritidshuspriserna faller

Om prisutvecklingen på bostadsrätter och villor ökar, faller priserna som en sten på fritidshus i Västerviks kommun. Det senaste året har priserna rasat med 11,6 procent.

Snittpriset för ett fritidshus i april 2019 var 1 609 000 kronor. En minskning med 137 000 kronor sedan april 2018. Jämför man med vad snittpriset på ett fritidshus var i mars 2018, har priset fallit än mer. Då var snittpriset 2 004 000 kronor.

 

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt