Annons:

ARBETSFÖRMEDLINGEN VARSLAR 23 PERSONER VID VÄSTERVIKSENHETEN

Foto: Pressbild

ARBETSFÖRMEDLINGEN VARSLAR 23 PERSONER VID VÄSTERVIKSENHETEN

Arbetsförmedlingen varslar totalt 23 personer vid Västerviksenheten om uppsägning. Ungefär hälften av dem är placerade vid kontoret i Hultsfred.
Det skriver Vimmerby Tidning.

Annons:

Västerviksenheten omfattar, förutom Västervik, även Hultsfred, Vimmerby, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås.

Ett tiotal av de 23 som varslas är placerade på kontoret i Hultsfred med ansvar för Hultsfreds kommun och Vimmerby kommun.

Reaktionerna ska ha varit "vanliga mänskliga" enligt Lars Borgemo, chef för Arbetsförmedlingen i norra länet. Informationen ska ha hållits under onsdagen.

– Samtidigt har det varit en lång process, som pågått nästan ända sedan i januari, så på ett sätt är det ändå många som upplever att det är skönt att få veta. Samtidigt som de givetvis är ledsna över att ha fått beskedet och det finns en oro för hur det ska gå med uppdraget vi har, arbetsuppgifterna vi har och så vidare, säger han till Vimmerby Tidning.

Fortsätter sin omställning

Under resans gång har personer slutat till följd av en lång process. Hur länge de som får gå har varit anställda varierar.

– Det beror lite på vilken personalfunktion det gäller. Men i huvudsak, när det gäller just arbetsförmedlarrollen, berör det förhållandevis, relativt nyanställda. Det är personer med uppsägningstider på mellan ett par månader upp till ett år. Det handlar om personer med väldigt hög arbetsmoral, så det är väldigt tråkigt att miste dem, måste jag säga. Det är en väldigt stor och fin arbetskraft som försvinner.

Arbetsförmedlingen fortsätter nu sin omställningprocess och förnyelseresa, enligt tidningen. 

Vi har sökt Lars Borgemo ett flertal gånger utan resultat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt