Annons:

Länsstyrelsen har samlat sin beredskap inför 2019

Länsstyrelserna har till näringsdepartementet fått redogöra för hur vi förbereder oss inför en eventuell torka 2019. Kalmar län var ett av de län som drabbades hårdast av förra årets regnfattiga sommar. Därför beslutade landshövding Thomas Carlzon redan i vintras att vatten- och foderbrist är ett område som Länsstyrelsen Kalmar län ska kraftsamla kring

Annons:

Det handlar om flera satsningar för att förbereda sig inför ytterligare en torrsommar som 2018. En del i arbetet är uppstarten av ”Lantbrukarens vatten”. En grupp som bland annat ska sprida information kring goda exempel till jordbruket samt verka för vårmarksfrågan.

Länsstyrelsen arbetar också för att hitta finansiering för nya projekt, ett handlar om beredskapen för lantbruket. Ett annat arbete är att försöka förenkla lagstiftningen för att återskapa och restaurera utdikade naturvärden.

Det länsstyrelsen hoppas mest på är att det ska komma mycket regn, så att gräset kan växa och djurhållare kan släppa ut sina djur på bete.

Länsstyrelsen säger också att länet har en god krisberedskap för att klara eventuella kris händelser som skogsbränder och liknande.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt