Annons:

Det är mycket på gång i Odensvi

Odensvi Lanthandel i navet i orten

Det är mycket på gång i Odensvi

En ny lekplats, ny boulebana, campingen blir större, badplatsen ska bli större och vandrarhemmet har fräschats upp. Det är många grytor som Malin Lööf – Johansson, föreståndare för Odensvi Lanthandel ska vara med och röra i.

Annons:

Odensvi Lanthandel är navet i Odensvi. Det är där alla i bygden får den dagliga informationen och det är det mesta kretsar kring på orten. De som ser till att kugghjulen snurrar i varandra är Malin Lööf- Johansson och hennes man som äger och driver Odensvi Lanthandel samt deras anställda som alltid gör ett jättebra jobb.

Förra veckan fick de veta att de även i år får beviljat ett årligt verksamhetsstöd från Länsstyrelsen i Kalmar län på drygt 147 000 kronor.

- Det är andra året i rad som vi har kunnat söka det stödet. Det är kalasbra för det räddar vår butik kvar i Odensvi.

För att kunna få det stödet krävs att butiken uppfyller vissa kriterier, som antal varor i butiken, avstånd med mera.

Mycket ska bli bättre i Odensvi

I år är det mycket på gång i och i närheten av Odensvi lanthandel.

- Vi har renoverat vårt vandrarhem, vi har sett till att det finns fler campingplatser vid campingen och den största satsningen blir vid badet, säger Malin Lööf – Johansson.

Tillsammans med Odensvi föräldraförening, Odensvi Utveckling och Odensvi intresseförening håller man på med att förbättra badplatsen på många sätt. De har fått stöd av Sparbanksstiftelsen i Tjust för att utveckla projekten.

- Vi har fått en handikapp ramp så att även äldre och handikappade kan bada. Vi håller på att sätta upp belysning så det blir lite mysigare där. Vi kommer också att bygga en handikapptoalett, lekparken ska bli bättre och vi hoppas kunna bygga en boulebana, säger Malin Lööf – Johansson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt