Annons:

Kinesiska researrangörer besökte Västervik

Tio kinesiska researrangörer gästade Västervik förra veckan

Kinesiska researrangörer besökte Västervik

Tio kinesiska researrangörer besökte Västervik förra veckan. Tiden anses vara mogen för att locka hit flera kinesiska besökare till Västervik och Kalmar län.

Annons:

Det började med att en medarbetare vid Regionförbundet i Kalmar län, som har sina rötter i Kina, ansåg att tiden nu är mogen för att marknadsföra Kalmar län som ett besöksmål för kineser. Västervik Framåt hakade på och hälsade researrangörer från Kina välkomna till Västervik.

Niklas Lind vid Västervik Framåt, var med och tog emot tio researrangörer från Kina förra veckan under torsdagen och fredagen förra veckan. Responsen som han fick var stor när de kinesiska researrangörerna fick möjligheten att åka ut i Västerviks skärgård.

– Så fort de kommer till vatten och upplever lugnet i skärgården, ensamheten så lever de upp. Man märker att de uppskattar att vistas där.

Niklas Lind säger att det inte bara är kineser som uppskattar Västerviks skärgård.

– Det är ett säkert kort som fungerar varje gång, vilket land det än är som får möjligheten att åka ut i Västerviks skärgård.

Spännande att följa turismen från Kina

Det är nu som arbetet börjar med att fortsätta marknadsföra Västervik och Kalmar län för kinesiska turister.

– Jag tror vi kan sälja in Västervik som besöksmål till Kina, säger Niklas Lind.

Det handlar i första han att göra Västervik och Kalmar län exportmoget. Det handlar om att möta kulturskillnader och se över att betalningssystemen fungerar över gränserna, bland annat.

– Vi är ute efter att visa upp Västervik och få fler kineser att spendera pengar här. Det ska bli väldigt roligt att följa siffrorna för kinesiska besökare på tre till fem års sikt, säger Niklas Lind.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt