Annons:

Ryanair betalar inte tillbaka flygbiljett – Får rätt av ARN

Ryanair vinner en tvist med en Västerviksbo. Foto: Pixabay

Ryanair betalar inte tillbaka flygbiljett – Får rätt av ARN

En man från Västervik köpte en flygbiljett av lågprisbolaget Ryanair Ltd. Priset var 4 933 kronor. Efter att ha betalt resan med kort fick han besked om att bokningen inte kunde bekräftas.

Annons:

Mannen försökte flera gånger få bekräftelse från bolaget om att bokningen var ok, men det ledde till samma resultat, bokningen kunde inte bekräftas. Till slut valde mannen att köpa en flygbiljett med ett annat flygbolag. När mannen ville få tillbaka sina 4 933 kronor fick han 309 kronor, av Ryanair.

Han anmälde Ryanair till Allmänna Reklamations Nämnden (ARN) för att få hjälp med utbetalningen av de återstående 4 624 kronorna. Men ARN håller med Ryanair.

Enligt bolagets villkor, som passageraren har godkänt vid köpet, framgår det tydligt att flygningarna som utförs av flygbolaget inte är återbetalningsbara.

– Mannen påstår att han vid bokningen fått besked om att bokningen inte kunde bekräftas. Han kan dock inte presentera någon utredning som stödjer det påståendet. Han har heller inte visat på att det är flygbolaget som gjort fel. Kraven på återbetalning bifalls inte, skriver ARN.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt