Annons:

Frivilliga oljesanerare får Miljöstipendium 2018

Det är tre privatpersoner och en organisation som får kommunens Miljöstipendium för 2018. Priset gåt till tre privatpersoner som gjorde ovärderliga insatser samt en frivilligorganisation som agerade med ansvarskänsla och engagemang, efter olyckan med Makassar Highway i juli 2018.

Annons:

Det var i slutet av juli 2018 som olja läckte ut i Loftahammars skärgård och skärgårdsöarna i Flatvarp blev drabbade av oljeutsläppet. Det var många som hjälpte till vid saneringsarbetet, några var mycket engagerade i arbetet och nu får de dela på kommunens Miljöstipendium för 2018.

- Stipendiet går till Tord Olsson, Tommy Olsson och Rickard Olsson, för deras ovärderliga insatser i samband med oljeutsläppet vid olyckan. Deras välvilja att ställa hamnen och sina båtar till förfogande för saneringsutrustning och personal, samt deras lokalkännedom och erfarenhet av den lokala skärgården samt deras aldrig sinande energi och höga tillgänglighet underlättade saneringsarbetet på ett avgörande sätt. Så skriver Carolina Stalebrant, till förordnad miljö – och byggnadschef i Västerviks kommun.

Organisationen som får dela på Miljöstipendiet är FRG Västervik (Frivilliga resursgruppen).

- För sitt mycket professionella samordningsarbete som utförts med mycket stort engagemang och ansvarskänsla. Med planering, systematik och genomtänkt logistik fick krisarbetet högst nödvändiga förutsättningar för att kunna fungera när det gällde material med mera. FRG utförde även betydande direkta oljesaneringsåtgärder på fastlandet, skriver Carolona Stalebrant.

Priset är på 12 000 kronor och får delas av pristagarna.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt