Annons:

Tholmark ”Roddklubben ligger inte på Lögarbergen”

Ligger fd Roddklubben på Lögarbergen eller inte. Tvisten hårdnar mellan Miljö - och byggnadsnämnden och Lars Tholmark

Tholmark ”Roddklubben ligger inte på Lögarbergen”

Det pågår flera rättsliga tvister om fastigheten som i folkmun kallas för fd Roddklubben. En av dem är staketet och grinden som finns runt fastigheten. Miljö – och byggnadsnämnden anser att grinden ska tas bort så att området blir tillgängligt för allmänheten, vilket fastighetsägaren Lars Tholmark motsätter sig.

Annons:

Lars Tholmarks advokat har lämnat in mer material till Mark – och miljööverdomstolen som ska pröva fallet. I materialet skriver advokaten att Lögarbergen inte ligger i närheten av den fd Roddklubben.

Advokaten fortsätter med att skriva att det yttrande som Miljö – och byggnadsnämnden tidigare lämnat in, där de låter tidigare medlemmar ur Roddklubben vittna om att det inte fanns några grindar och staket runt Roddklubben tidigare, vilket gjort att allmänheten fått tillträde till området, ska nedtonas vid en rättegång. Istället förordar advokaten ett vittnesmål från en tidigare sommargäst som tillbringat somrar i området.

Nämndens yttrande

Miljö – och byggnadsnämnden är eniga i ett nytt yttrande till Mark – och miljööverdomstolen, som svar på det yttrande lars Tholmarks advokat lämnat in.

- Det handlar om vad som anses med ianspråktaget, säger Carolina Stalebrent, tf miljö – och byggnadschef.

I det nya yttrandet anser sig nämnden har dokumenterat hur långt Lögarbergen sträcker sig. Enligt nämnden sträcker det sig till den udde som ligger på Lars Tholmarks tomt.

När det gäller vittnesmålen om hur området har använts tidigare går två vittnes uppgifter isär, dels ett flertal medlemmar från fd Roddklubben mot en enskild person.

- Nämnden vill förtydliga att här ställs uppgifter från faktiska personer som under mycket lång tid drivit verksamhet på platsen mot uppgifter lämnade av enskild person som varit sommarboende i området. Det framgår ingenstans hur många besök personen egentligen har gjort vid platsen eller vilket tidsperiod. Nämndens bedömning är att föreningens skriftliga uppgifter bör väga tungt.

Nämnden tydliggör i sitt yttrande att Roddklubben arrenderade marken av Västerviks kommun i likhet med folkparker runt om i landet. Folkparkerna var inhägnade och har använts för avgiftsbelagda evenemang som konserter och danser, Mellan dessa evenemang har anläggningarna oftast varit öppna för allmänheten.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt