Annons:

Inglasat uterum delade miljö – och byggnadsnämnden

En person sökte bygglov för att bygga ett inglasat uterum på sitt radhus fick nej, först av miljö – och byggnadskontoret och sedan av miljö – och byggnadsnämnden men det blev först efter en mycket jämn votering, där ledamöternas åsikter gick åt olika håll än vad det brukar vara.

Annons:

Personen som ansökt om bygglov för sitt inglasade uterum ville bygga det så stort som 21,6 kvadratmeter. Byggnadshandläggaren upplyste personen om att det inte gick då det strider mot detaljplanen, men att det gick att ansöka om att bygga ett mindre inglasat uterum på 15 kvadratmeter.

Personen lyssnade inte på det örat utan ville att miljö – och byggnadsnämnden skulle avgöra ärendet och fullföljde sin ansökan.

Nämnden blev delad i sin uppfattning.

- När vi hörde att tjänstemannen hade upplyst sökanden om att bygglov inte skulle beviljas för så stor byggnation samt ha upplyst om att 15 kvadratmeter skulle ges bygglov till, valde vi att inom majoriteten att säga nej, säger Ulf Jonsson (S) ordförande i miljö -och byggnadsnämnden.

Men han fick inte med sig hela majoriteten. En Centerpartist, av två i nämnden, valde att gå emot majoriteten och rösta med moderater, liberaler, kristdemokrater och Westervikspartiet. Men ledamoten för sverigedemokraterna valde att rösta med socialdemokraterna. Det ledde till att nämnden avvisade bygglovet.

- Vi tyckte att det skulle ske en återremiss av ärendet, så att den sökande skulle upplysas ytterligare en gång om att det gick att ändra ansökan till 15 kvadratmeter, säger Marie Stenmark (M).

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt