Annons:

På lördag invigs Hälsans stig – med tipspromenad

C-G Regin och Christer Schöldquist vid skylten till Hälsans stig vid Stora Torget

På lördag invigs Hälsans stig – med tipspromenad

Västervik kommer att få en ny dragning av Hälsans stig. En promenad som ska stärka upp hälsan på olika sätt för alla. Start är vid Rådhuset klockan 11 på lördag och den inleds med en tipspromenad.
- Det finns 130 Hälsans stig i landet, men det är vi i Västervik som har den vackraste dragningen, säger Christer Schöldquist, som har gjort dragningen av Hälsans stig.

Annons:

Hälsans stig har funnits i Västervik tidigare. Då kunde man vandra längs bland annat Stora Trädgårdsgatan. Allt färre valde att gå den sträckan så nu har HjärtLung tagit initiativet till att göra en ny dragning och den här är betydligt vackrare, anser C-G Regin, som är styrelsemedlem i HjärtLung i Västervik.

- Den börjar vid Rådhuset och sträcker sig mot Sankt Petri kyrka, ner mot Båtsmanstrugorna och ut över Stora strömmen och förbi Slottsholmen och man går runt Kulbacken, ner mot Tändstickan och vidare in mot Stora strömmen, svänger ner mot Strandvägen och går upp till Sankta Gertruds kyrka och tillbaka till Rådhuset, säger C-G Regin.

Har man klarat av den promenaden har man gått lite mer än fem kilometer. Vill man gå kortare promenad kan man svänga över Lilla Strömmen och ner mot Strandvägen, utan att gå till Kulbacken. Den promenaden är cirka två kilometer.

- Det som är bra är att det finns flera möjligheter att stanna för att fylla på energi längs med hela sträckan. Det är gått om caféer och restauranger längs vägen, säger Christer.

Vackraste sträckningen i landet

Invigningen sker klockan elva på Stora Torget. Det sker genom att Dan Nilsson (S) och Anna Bodjo (MP) inviger Hälsans stig, samt att även Anders Östlund, kommunens fritids – och hälsostrateg kommer.

- Vi har en tipspromenad, den kortare av sträckorna. De som deltar kan vinna fina priser, säger C-G Regin.

Ett presentkort på sommarlunch för två på Slottsholmen eller två massagepass på TR, är de bästa priserna.

I Sverige finns i dag 130 Hälsans Stig som alla har kommit till tack vare Hjärt – Lungsjukas förening. Motion och regelbunden träning är det bästa för personer som drabbats av en sådan sjukdom.

- Då är det bra att komma ut och vi ska kunna locka många att gå det här promenadstråket för det måste vara den vackraste dragningen i hela landet, säger Christer Schöldquist.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt