Annons:

Bygglov för skylt och vindskydd får vänta en månad

Skyltuppsättning och ett vindskydd får vänta minst en månad tills den nya detaljplanen är färdig.

Bygglov för skylt och vindskydd får vänta en månad

Att sätta upp ett vindskydd framför entrén till den nya restaurangen, där Macdonalds tidigare låg, har stött på patrull. Fem skyltar som sökanden vill sätta upp får också vänta.

Annons:

Detaljplanen för området runt Fiskaretorget är inte klar ännu. Därför väljer miljö – och byggnadsnämnden att inte bevilja bygglov för det vindskydd som skulle placeras framför entrén till den nya restaurangen samt i dagsläget säga nej till de fem skyltar som sökanden vill sätta upp.

- Detaljplanen ligger i pipen. Därför väljer vi att besluta om återremiss och ta upp ärendet vid nästa nämnd i juni, säger Akko Karlsson (MP) miljö – och byggnadsnämndens vice ordförande.

Åtgärden strider mot den nuvarande detaljplanen, då tillbyggnaden skulle placeras på mark som är avsett för gata. Därför bedömer nämnden att det inte är möjligt att bevilja bygglov utifrån den nu gällande detaljplanen.

- Det pågår ett planarbete inom aktuellt område där det bland annat undersöks om kvartersmarken kan utökas. Det kan bli så att bygglovet beviljas när detaljplanen ändras. Det är därför som vi beslutar om återremiss i ärendet, säger Ulf Jonsson (S), ordförande i miljö – och byggnadsnämnden.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt