Annons:

FLER TONÅRINGAR ANVÄNDER NARKOTIKA – POLISEN KALLAR TILL MÖTE

Polisen har fått in tips och kommit i kontakt med 12 - 14 åringar som använder narkotika

FLER TONÅRINGAR ANVÄNDER NARKOTIKA – POLISEN KALLAR TILL MÖTE

Polisen har fått flera tips om att unga ungdomar nyttjar droger som alkohol och narkotika, redan vid en ålder av 12-14 år. Därför kallar polisen till ett föräldramöte den 27 maj.
– Det finns tendenser i alla kommunens mellan- och högstadieskolor men mest är det i Västerviks skolor vi ser ett problem, säger kommunpolis Lisa Koblanck.

Annons:

I dag går det ut ett brev till alla föräldrar som har barn i mellan- och högstadiet i Västerviks kommun. Det är förvaltningen och skolan som har skrivit brevet.

– Snart är det skolavslutning och många unga har inga andra vuxna runt sig än sina föräldrar som kanske jobbar, vilket leder till att de är ensamma lång tid under dagarna. Vi vill på detta sätt uppmärksamma alla föräldrar på att det finns ett problem med att unga mellan 12-14 år använder droger, säger Lisa Koblank.

Hon säger att det är ett samhällsproblem, då så unga inte är straffmyndiga och det då är föräldrarna som måste ha koll på sina barn.

Hur stor omfattning rör det sig om att ni kommit i kontakt med unga i den åldern som är narkotikapåverkade?

– Det är inte bara ett fall eller ett tips. Det rör sig om flera och unga från olika skolor.

Föräldramöte 27 maj

Föräldramötet äger rum den 27 maj på Bryggaren i Västervik klockan 18:30.

Med på mötet finns polis, sjukvården, räddningstjänsten och ambulansen. Som förälder ges man möjlighet att ställa frågor och få information samt få hjälp med att stödja sitt barn att tacka nej till droger.

Polisen informerar även om hur de går till väga när de är oroliga för någon ungdom.

– Det är ett liknande upplägg som vi hade när det gällde drogen Spice för några år sedan. Det hade stor framgång. Vi hoppas på samma resultat vid det här föräldramötet, säger Lisa Koblanck.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt