Annons:

  • Nu har ALV öppnat för säsongen – har 600 medarbetare

    Joacim Johansson flankeras av Kling och Klang i samband med öppningen för säsongen.

  • Nu har ALV öppnat för säsongen – har 600 medarbetare

Nu har ALV öppnat för säsongen – har 600 medarbetare

För sjätte gången är Joacim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld, med om att öppna parken för en ny säsong. I år finns ingen stor nyhet, men drömmen om 500 000 besökare finns kvar.
– Med rätt flyt är det inte omöjligt, säger han.

Annons:

I dag öppnade Astrid Lindgrens Värld upp sagoparken för en ny sommarsäsong. För vd:n Joacim Johansson blir det här sjätte året.

– Det har gått otroligt fort, det känns inte som att det var så länge sen. Det är samma känsla varje år, det är fantastiskt roligt att dra igång. Under våren är det mycket internt arbete, ska vi göra så eller ska vi göra så, men när vi öppnar går tåget. Då är det inte så mycket att fundera på länge, säger han.

Hur är känslan i år?

– Det känns jättebra i år. Om vi tittar på boendebeläggningen har vi en tioprocentig ökning jämfört med samma tid ifjol och det bygger vi mycket av vår prognos på. Vi håller tummarna för att det inte ska bli otroligt varmt, utan lite mer lagom, svensk sommar. 

Ingen stor nyhet

I år har ALV ingen stor nyhet att presentera för besökarna.

– Vi har satsat mycket på renovering och underhåll, och det gör att vi har hunnit ikapp alla nybyggnationer och belastningen på organisationen är inte lika hög. Vi har hunnit med bättre.

Kan det bli en halv miljon besökare?

– Vi har en budget på drygt 490 000 besökare. Rekordåret är 492 000 besökare. Med lite rätt flyt ska det inte vara omöjligt. Vi utökar höstlovet med två dagar till och öppnar en helg före höstlovet.

Vad talar för ett rekord?

– Jag tror att mycket är avhängigt på yttre faktorer. Trenden som man läser om är att fler är inne på att semestra hemma. Man vill inte göra för stort fotavtryck på sin semester. Det kombinerat med en svag krona som kanske kan påverka den tyska och utländska marknaden.

600 anställda

I år kommer ALV ha fler anställda än tidigare. Skillnaden är att man byggt upp en egen städenhet.

– Vi har köpt in det tidigare, men den stora skillnaden organisatoriskt blir att vi har en egen enhet nu. Vi har rekryterat ett antal som kommer sköta lokalvården. Det gör att det blir ett antal ytterligare medarbetare som kommer in.

Totalt har ALV och Näs cirka 600 medarbetare. På fredagen kom drygt 1 400 besökare till parken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt