Annons:

”Hållbarhet är framtidens sätt att tjäna pengar”

Anna Blom intervjuas av Jessica Cederberg Wodman

”Hållbarhet är framtidens sätt att tjäna pengar”

Jessica Cederberg Wodman, har en podd i Veckans Affärer där hon intervjuar ledande företagsledare om affärskritiskt hållbarhetsarbete. Under en timme får näringslivets toppar berätta hur de ser på framtiden och de utmaningar som finns för att skapa ett hållbart företagande och samhälle. Hon menar att framtiden har mycket att ge de företag som vågar arbeta med hållbarhet.
- Hållbarhet är framtidens sätt att tjäna pengar, säger hon.

Annons:

Under Tillväxtdagen i tisdags var Jessica Cederberg Wodman inbjuden för att hålla intervjuer med ledande företagsledare i Västervik, på scenen. En av dem var Anna Blom, vd för Länsförsäkringar i Kalmar.

Anna tycker att det är ett fantastiskt roligt jobb där Länsförsäkringar har en tradition av att jobba hållbart.

- Annars hade vi inte funnits i 179 år, sa Anna Blom.

Länsförsäkringar är kund ägt och det ger ett extra ansvar för att arbeta hållbart anser Anna Blom.

- Vi måste ständigt lyssna på kunderna och få veta vad det är de vill ha. Just vårt ägande, där det är kunderna som äger företaget så är det extra viktigt.

Men det finns också andra aspekter som Länsförsäkringar genomför när det gäller hållbarhet. Det gäller att försäkra sina hem i lägen där klimatkrisen kan komma att ställa till det.

- Hus som ligger i strandnära lägen som vi ser kommer att få problem om vattennivån ökar. Vi är restriktiva med att försäkra de husen, säger Anna Blom.

Länsförsäkringar har 200 medarbetare i Kalmar län varav 50 jobbar i Västervik De omsätter årligen 800 miljoner kronor årligen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt